• DOLAR 34.524
  • EURO 36.591
  • ALTIN 2923.67
  • ...
İnfaklarınızı Doğru Yere Yapın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber
Şeytanların zincire vurulduğu, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu bereketli bir ayın içerisindeyiz. Ekonomik durumu iyi olanların oruç tutarak aç ve fakirleri daha iyi anlayabildikleri bir aydır Ramazan.

İyilik ve yardım duygularının yükseldiği bu ayda İslami Sivil Toplum Kuruluşları, vakıflar ve dernekler ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için adeta bir seferberlik ilan etmiş durumda. Bu yardım kuruluşlarında ki gönüllüler gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalışıyor.

Hayırseverler, İslami kuruluşlar üzerinden verdikleri infak, fitre, zekât ve sadakalarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Ramazan ayında insanların iyilik yapmada Peygamber Efendimizi (s.a.v) örnek alarak yarışması gerektiğini belirten Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçaslan, hayırsever insanların yardımlarını fakirlere ulaştırmak için vereceği yardım kuruluşlarını iyi seçmesi gerektiğini belirterek bunun bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

RAMAZAN MERHAMET AYIDIR
Ramazan’ın merhamet ve hayır kapılarının açıldığı bir ay olduğunu ifade eden Âlimler Cemiyeti Başkanı ve Bölgenin Kanaat Önderlerinden Molla Enver Kılıçaslan, “Ramazanda yapılan hayırlardan biri de infaktır. İnsanlar zekâtlarını bu ayda verseler, sevabı diğer zamanlara göre daha fazladır. Birçok insan infakta bulunmak istiyor. İnfak verdikleri yerler İslam’a göre verilmesi gereken yerlerdir. Bazıları bunu fark ediyor.

Onun için infak ya da zekât olsun verilen yerler seçilirken hayırsever insanlar titiz davranmalıdırlar. Bu hayırlı işe aracı olabilecek İslami dernekler var. Bu dernekler zengin insanlardan aldıkları infak, fitre ve zekâtları daha önce tespit ettikleri fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorlar” diye konuştu.

BU HAYIR İŞİNİ İSTİSMAR EDEN YERLER VAR
Hayırsever insanların kendilerine vekil olarak tayin edecekleri dernek, vakıf ve yardım kuruluşları konusunda çok titiz davranmaları gerektiğini belirten Kılıçaslan, “Zenginlerden infak ve zekât alan İslami derneklerin birçoğunun aldıkları bu yardımları dağıttıklarını insanlar görüyor.

Bazı dernekler ya da kuruluşlar reklamlarla infak, fitre ve zekât topluyorlar ama bunlar bu kadar çok yardım toplamalarına rağmen kimse bunların bu yardımları nasıl ve kime dağıttığını görmüyor! Hayır, yapmak isteyen mal sahipleri buna çok dikkat etmelidir. Verdikleri yardımı kim fakirlere ve gerçek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyorsa onları tercih etsinler” dedi.

CİMRİLİK KÖTÜ BİR HASTALIKTIR
Peygamber Efendimizin Ramazan ayında çok hayır işlediği gibi insanları hayır işlemeye teşvik ettiğini belirten Kılıçaslan, “Efendimiz (s.a.v), bir tane hurma, bir bardak süt yahut bir bardak su bile de olsa iftar sofranızda bir mümini ağırlayın’ diye buyuruyor.

Peygamber Efendimiz ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır diye’ buyuruyor. Bu fayda dini, ilim ve mal bakımından çeşitlidir. Cimrilik kötü bir hastalıktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bin 400 yıl önce ümmetini bu tehlikeye karşı uyarmış ve Dünya ve mal sevgisine kendinizi kaptırmayın demiştir” şeklinde konuştu.

RAMAZANDA YAPILAN İYİLİKLERİN SEVABI ÇOKTUR
Ramazan ayında yapılan iyiliklerin diğer zamanlarda yapılan iyiliklerden sevap bakımından çok daha fazla olduğunu belirten Kılıçaslan, “Ramazanda hayır olarak verilen bir lokmanın karşılığında Uhud Dağı kadar sevabı var. Onun için Ramazan’da sadaka vermenin sevabı daha fazladır.

Ramazanda yapılan hayırların sevapların kalemler yazamaz. Onun için mal sahipleri sadakaları, infakları ve zekâtlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gerçekten bir aç insanı doyurmak ve onun duasının almak çok sevaptır. Âlimler en makbul dualardan birisinin de gerçek ihtiyaç sahibi bir insanın yaptığı dua olduğunu söylüyor.

Ramazanda oruç sayesinde durumu iyi olan insanlar aç kalarak ihtiyaç sahibi insanların durumunu daha iyi anlıyor. Ramazanda yapılan ibadetler dışında sadaka, infak ve zekât vermek ve fakir fukara insanların kalbini hoşnut etmek mühim bir ibadettir” diye konuştu.

ZENGİN VE FAKİR ARASINDA KÖPRÜ GİBİYİZ
Bu ayda zengin ve fakir arasından köprü olmak ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırmak için seferber olduklarını ifade eden Umut Kervanı Vakfı Başkanı Abdulhalim Velioğlu, “Biz Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımında bulunuyoruz.

Ayrıca fakir olan insanları hayırsever insanlarla bir araya getiriyoruz bu ay içerisinde. Bayram öncesinde de ihtiyaç sahibi insanlara yine giyim yardımı yapacağız. Giyim yardımı yapacağımız aileleri tespit ettik. Kumanya bedelimiz de 50 ve 70 liradır.” dedi.

ŞEFKAT ELİ OLUN
Ramazan’ın iyilik yapmak için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Velioğlu, “Ramazan aynı zamanda merhamet ayıdır. Kendilerine şefkat ve rahmet elinin uzatılmasını bekleyen insanlar var. Bu insanlara yardım etmemiz gerekiyor. Hayırsever insanların bu ayda daha duyarlı olması gerekiyor. Bu ayda yardımlarını daha çok arttırabilirler. Çünkü bu ayda yapacakları yardımlarla ihtiyaç sahibi insanların hayır duasını alıp yüzlerini güldürdükleri gibi Ramazan’dan dolayı sevapları da çok daha fazla olur” diye konuştu.

YARDIM İÇİN İLETİŞİME GEÇİN
Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmak isteyen hayırseverler için iletişim ve hesap numaraları:
Tel: (0212) 562 34 72
Ziraat Bankası Hesap Numarası:
65376425-5001
İBAN NO: TR66 0001 0009
1465 3764 2550 01

Bu haberler de ilginizi çekebilir