• DOLAR 32.922
  • EURO 35.181
  • ALTIN 2456.082
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i teypten dinleyerek mukabele yapıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesi çarşı merkezinde bulunan Çarşı Camii cemaati, mukabeleyi Kâbe imamı Abdurrahman Sudeysi`nin sesinden teypten dinleyerek gerçekleştiriyor.

Cami cemaatinden Şeyh Davut Kasap, mukabeleyi 4-5 senedir teypten dinleyerek gelenek haline getirdiklerini, bu sayede hem mukabeleyi noksansız yaptıklarını, okumayı geliştirdiklerini, hem de tecvidi öğrendiklerini söyledi.

Kasap, “Kâbe imamı olan Abdurrahman Sudeysi’nin sesinden Kuran-ı Kerim`in 30 cüzü 16 kasete kaydedilmiş bizler de cami olarak cemaati gelenek haline getirmişiz. Yaklaşık 4-5 senedir her Ramazan ayında öğle namazından sonra yarım ikindi namazından sonra ise yarım cüzü okuyarak günde bir cüzümüzü tamamlıyoruz. Mukabelemizi kaset olarak teypten dinliyoruz. Biz Kur`an-ı Kerim`i okurken tecvit kurallarını öğrenemedik bu vesileyle hem okumamızı geliştiriyoruz hem de tecvit kurallarını öğreniyoruz. Ayrıca Kur`an-ı Kerim`i okumayı bilmeyenler de gelip bizimle beraber mukabeleye katılıp dinleyerek bu hayra iştirak ediyorlar.” diye kaydetti.    (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir