• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
"Belediyenin mali konularda şeffaf olması gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – “Bingöl Belediyesi iş ve işlemlerinde, mali konularda şeffaf olmalıdır” diyen Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu,  “Bir önceki dönemden kalan borçların tutarını, yeni dönem borç yükünü, hangi kaynağın nereye aktarıldığını, kaynakların ekonomik olarak kullanılıp kullanılmadığını ayrıntılı bir şekilde Bingöl kamuoyu ile paylaşmalıdır.”ifadelerini kullandı.

“Kaldırımların işgallerine son verme çalışması güzel bir çalışmadır”

Kaldırım işgallerine son verme çalışmasını olumlu bulduklarını belirten Karasu,  “Bu çalışma desteklenmelidir, bu uygulamadan geri adım atılmamalıdır. Ramazan ayı vesilesiyle her taraf paylaşılmak isteniyor, paylaşılıyor, her taraf işgal ediliyor. İşgal edilen alanlar kamusal alanlardır, her Bingöllünün hak sahibi olduğu, yararlanma hakkına sahip olduğu alanlardır. Ay, gün özelliği göz önünde bulundurulmadan alınan kararlara uyulmalıdır. Bingöl Belediyesinin önemli sorunlarından birisi de aldığı kararları uygulamada dirayet göstermemesidir.”dedi.

“Şehri kirleten ağaç türlerinin dikimi yapılmamalıdır”

Karasu sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir merkezinde meyve tutan dut ağaçları vardır. Bu ağaçların meyvesinden kimse faydalanmıyor. Mayıs ve Haziran aylarında ağaçlardan düşen dut meyveleri her tarafı kirletiyor, bu ağaçların dibini her gün temizlemek gerekiyor. Dutların döküldüğü yerlerde lekeler ve kirlilikler oluşuyor, sinek ve böceklerin, karıncaların istilasına uğruyor. Meyve veren dut ağaçları şimdiden tek tek tespit edilmeli, kayıt altına alınmalı ve zamanı geldiğinde kısırlaştırılmalı, mümkün ise yerine meyve vermeyen duttan aşı yapılmalı veya bu ağaçların yerine yeni ağaç türleri dikilmelidir. Bundan sonra da şehri kirleten bu ağaç türlerinin dikimi yapılmamalıdır.”

“Kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi olmamalıdır”

Karasu, “Bir önceki dönemden kalan borçların tutarını, yeni dönem borç yükünü, hangi kaynağın nereye aktarıldığını, kaynakların ekonomik olarak kullanılıp kullanılmadığını ayrıntılı bir şekilde Bingöl kamuoyu ile paylaşmalıdır. Kol kırılır yen içinde kalır düşüncesinde olmamalıdır. Bingöl Belediyesinin yüklü bir borcunun olduğunu 1 yıl önce dile getirmiştik. Dile getirdiğimiz rakam tahmini bir rakamdı, ama anlaşılan o ki, borç miktarı tahmin ettiğimizin de üstündedir. Her gelen Belediye Başkanı borçlanma yoluna gidiyor. Nasıl olsa kendi ceplerinden gitmiyor. Sayın Başkan borç yükünden şikâyet etme hakkına sahip değildir, bir önceki yönetim de kendi arkadaşlarıdır, partilileridir. İyi yönetmek, kötü yönetmek bir ekip işidir. Mevcut kötü tablonun mimarı büyük ölçüde Serdar Atalay ve ekibidir. Atalay gitti, ama aynı çevreler hala muktedirdir. Suçun tamamını Atalay’a yüklemek vicdani ve ahlaki değildir. Yönetimlerde suçun ferdiliği düşünülemez. Günah keçisi stratejisine kimse inanmaz zaten. Öyle görülüyor ki, Bingöl Belediyesi mevcut borç stokunu yıllarca ödeyemez, bu borcu daha da artıracaktır.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

i

Bu haberler de ilginizi çekebilir