• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
BM Genel Sekreteri`nden İtidal Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, sivillerin kasıtlı bir şekilde öldürülmesini hiçbir şeyin haklı kılamayacağını belirten Genel Sekreter, gençlerin ailelerine taziyelerini sunarak, israil ve Filistinli yetkililerin, sorumluların biran önce bulunması için birlikte çalışmalarını umduğunu kaydetti.

"Barış düşmanları tarafından gerçekleştirilen bu korkunç eylem"in toplumlar arasındaki güvensizlik ve ayrımı daha da derinleştireceğini ifade eden Ban, bunun gerçekleşmesine izin vermemek gerektiğinin altını çizerek, taraflara uluslararası hukuk çerçevesinde yükümlülüklerine bağlı kalarak gerginliği artıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.

israil ordusundan yapılan açıklamada, 12 Haziran`da kaybolan yerleşimcilerin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğu belirtilmişti. israil yönetimi, Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan gençlerin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu.

israil Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon dahil, geniş yetkiler vermişti.

Filistin Esirler Cemiyeti, israil askerlerinin 17 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir