• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
15 senedir fakir ve muhtaçlara bedava ekmek dağıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da 15 yıldır her Ramazan Ayında fakir ve muhtaç ailelere ekmek yardımını yapmayı gelenek haline getiren Güler Ekmek fırını, her gün saat 16.00-17.00 arasında fakirlere ekmek dağıtıyor.

Her gün yaklaşık 500 ekmek dağıttığını dile getiren Güler Ekmek fırını sahibi Şerafettin Yüce, “Ramazan’ın bütün alemi İslam’a hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.  Yaklaşık 15-16 yıldır bu fırında süre gelen bir adet neticesinde sürekli zengin insanların, zengin halkımızın desteği ile fakir insanlara ekmek dağıtılmıştı. Bu ekmekler bazı günde iki, bazı üç ve bazen beş olarak devam etmiştir.” dedi.

“Günde 500 ekmek dağıtılıyor ama yetmiyor”

Fırınlarının önünde oluşan kuyruğun rızaları dâhilinde olmadığını belirten Yüce, “Biz bunların hepsine fiş verip, onlar istedikleri zaman eklerini gelip alsınlar. İstiyoruz ki Ramazan ayı içinde bunu yapıyoruz. Ama Ramazan ayında çalışamadığımızdan dolayı, belirli bir saate sıkıştırdığımızdan dolayı bu kalabalık, bu birikim burada oluyor. Onun için Allah’ sığınıyoruz. Onlardan özür diliyoruz. Özellikle bu sene Suriyeli vatandaşlarımızın buraya gelmesiyle vatandaşlarımızın sayısı epeyce artmış. Günde 500 ekmek dağıttığımız halde yetmiyor. Zenginlerin fakirlere yardımcı olacak insanların desteğini bekliyoruz. Allah yardımcı olanların hepsinden de razı olsun.” şeklinde konuştu.    

Her gün aynı sahnenin yaşandığı ve oluşan uzun kuyrukların yaşanan fakirliğin boyutunu gözler önüne serdiğini belirten vatandaşlar, durumu iyi olanların daha duyarlı olmaları gerektiğini belirttiler.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir