• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Peygamber Sevdalıları Mersin`de binlerce Kur`an`ı Kerim dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Türkiye genelinde yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleri ve Kutlu Doğum Siyer Sınavları ile tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu Ramazan Ayı’nın binaen Mersin merkez ve ilçelerinde binlerce Kur’an’ı Kerim dağıttı.

Mersin merkez ve ilçelerinde başta Hz. Mikdat Camii, Ulu Camii ve Mezitli Ulu Camii gibi merkez camiler olmak üzere toplam 37 camide yaklaşık olarak 4 bin 500 adet Kur’an Kerim dağıtıldı.

Yapılan hayırlı iş hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Veysi Yumlu, Kur’an-ı Kerim dağıtımı ile ilgili bilgi vererek : “Malumunuz olduğu üzere Ramazan Ayı Kur’an Kerim ayıdır. Allah Teala bu ayda Kur’an Kerim’i inzal buyurmuştur.  Biz istedik ki halkımız Ramazan’da Kur’an Kerim ile daha bir hasbihal olsun. Mukabele ile okumanın yanında mutlaka mealinin de okunmasını arzuladık.  Bu vesile ile başta merkez camilerimiz Hz. Mikdat Camii, Ulu Camii ve Mezitli Ulu Camii olmak üzere toplam 37 camide, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yılki Kut Doğum ayı için hazırlamış oldukları Kur’an’ı Kerim’lerden yaklaşık olarak 4 bin 500 adet dağıttık” dedi. 

Halkın Kur’an’ı Kerim’in mesajını alması için dağıttıklarına dikkat çeken Yumlu, dağıtılan Kur’an’ı Kerim’lerin yetersiz kaldığını belirtti.

Yumlu son olarak, “Bu yüce hediyeyi alabilmek için vatandaşların birbirileri ile yarıştıklarına şahit olduk. Buda bizi doğrusu sevindirdi.”  İfadelerine yer verdi. (Osman Öksüz/Üsame Ortaç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir