• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Ramazan ayının iftarlık içeceği: Meyan Şerbeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te özellikle yaz aylarında ve Ramazan Ayı’nda tercih edilen meyan şerbeti, meyan kökünden elde edilen bir içecek. Meyan şerbeti ve dut suyu İftar öncesi mahalle aralarında, yol kenarlarında, küçük dükkân önlerinde küçük poşetlerde birer litrelik olarak satışa sunuluyor.

Ramazan ayının başlamasıyla hazırladıkları birer litrelik meyan şerbeti satışı yapan satıcıları her sokak başında iftara doğru tezgâhlar ile beraber görmek mümkün.

Meyan şerbetinin Ramazan ayının vazgeçilmez içeceği olduğunu belirten meyan şerbeti satıcılarından Muharrem Bilici, “Her yıl Ramazan ayında meyan şerbeti satıyorum. Ramazan ayında başta sofralarımızın vazgeçilmezi meyan şerbetidir. Evde hazırlamış olduğum birer litrelik meyanları poşetlere dolduruyorum. Gaziantep’te meyan şerbeti mutlaka her sofra da bulunur. Birer kilo hazırladığımız meyan şerbetinin poşetini bir-bir buçuk liradan satıyoruz.” dedi.

Urmu dut suyu satıcısı Ferdi Akkuş ise, “Yaz ayının gelmesiyle Urmu dut suyu satışlarımız başlar. Ramazan ayında ise satışlarımız diğer aylara göre daha çok olmaktadır. Urmu dut suyu faydalı bir içecektir. İftara doğru satışlarımız hareketleniyor. Hazırlamış olduğumuz şişelerde fiyatı 2 liradan satışa sunuyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir