• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Eskiden Ramazanlarda İnsanlar Hayır İçin Yarışırlardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahmet kapısı mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde insanlar eski Ramazanları arıyor. Özellikle yaşlı insanlar geçmiş Ramazan`ların daha sıcak yaşandığını belirterek büyük şehirlerin Ramazan kültürünü zayıflattığını belirtiyor.

RAMAZAN DEĞİŞMEDİ AMA İNSANLAR ÇOK DEĞİŞTİ
Şehirleşmenin insanları birbirinden kopardığını söyleyen Mehmet İnce, bu kopuşun Ramazanlara da yansıdığını ifade etti. Eski Ramazanlarda herkesin birbirini iftara davet ettiğini dile getiren İnce, artık bu kültürün kalmadığını belirtti. İnce, “Ramazan değişmedi ama insanlar çok değişti. Eskiden bir kişi iftar verince herkes giderdi. Ama şimdi kimse iftara gitmek istemiyor. İftara gitmek yerine evinde oturmayı tercih ediyor. İnsanlar çok tembelleşmiş. Şehirleşme insanları birbirinden kopardı” diyerek eski Ramazanları aradıklarını vurguladı.

GENÇLERİMİZ İSLAMÎ TERBİYEDEN UZAKLAŞTI
Geçmişte Ramazanın gelişiyle insanlarda bir heyecan ve tatlı bir telaşın yaşandığını dile getiren Muhammed Öztürk artık o eski heyecanların kalmadığını söyledi. Eskiden imkânlar az olmasına rağmen insanların birbirleriyle hayır konusunda yarıştıklarını fakat şimdi bu durumun azaldığını vurgulayan Öztürk, “Ben bunu insanların dünyaya daha çok meyletmesine ve anne babaların çocuklarına güzel bir İslami terbiye vermemesine bağlıyorum. Çocuklar şimdi anne ve babalarına bile saygıda kusur ediyor. Ama bizim çocukluğumuzda biz büyüklerimizin yanlarında konuşmaya bile utanırdık” ifadelerini kullandı.

RAMAZANIN GELİŞİNİ İPLE ÇEKİYORDUK
Eski Ramazanların bugün yaşanmadığını ve geçmiş Ramazanları özlediğini belirten Ömer Özatay, “Şimdiki Ramazanlar ile eski Ramazanlar arasında dağlar kadar fark var. O zaman Ramazanın gelişini iple çekiyorduk. Komşular iftar vermek için birbirleriyle yarışırdı. Camide sohbetler oluyordu. Evlerde kendi aramızda sahura kadar sohbetler yapardık” diyerek eski Ramazanları aradığını söyledi.

RAMAZAN, BİZLER İÇİN BİR LÜTUFDUR
“Ramazan Allah`ın biz Müslümanlara lütfettiği büyük nimetlerden bir tanesidir” diyen Mehmet İlhan, “Allah, orucun sevabını veririm, diyor biz de buna inanıyoruz. Mevlamıza hakiki kul, Habibine hakiki ümmet olmak için gayret sarf edeceğiz. Ramazan ayı bizim için bu fırsatı sunuyor. Ramazanda dört tane hatim yapmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir