Ramazanda kuru meyveye ilgi büyük
Direnci arttırma özelliğiyle bilinen kompostoluk meyve kuruları Ramazan ayında en çok tüketilen gıdalar arasında.
MUŞ - Kuru meyve satan esnaf, özellikle Ramazan ayında halkın kompostoluk kuru meyveye yoğun ilgi gösterdiklerini söylüyor. Esnaf özellikle kuru elma ve armuda ilginin daha çok olduğunu belirtti.
Kuru meyve ticareti yapan Abdussamet Rençber; “Özellikle Ramazan ayında halkın kuru meyveye ilgisi artıyor. Halk genelde elma, armut, kayısı, erik ve üzüm kurularını alıyor. Bunları Ramazanda komposto (hoşap) yapımında kullanıyor. Bu meyveler doğal oldukları için daha çok rağbet görüyor. Ayrıca bu meyveler kompostoda kullanıldığında hem tatlı ihtiyacını karşılıyor, hem sulu olduğundan vücudun su ihtiyacını karşılıyor, hem de bu meyveler iltihap sökücü özeliklerine sahip oldukları için insan sağlığı için de ayrıca faydaları oluyor. Bu yüzden özellikle Ramazan ayında bu meyve kuruları daha fazla tüketiliyor.” dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)