• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Anneler Ramazan`da da Eylemlerini Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü için bir aydan fazla süre boyunca Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileler, eylemlerine devam ediyor.

Diyarbakır’da 40 derecenin üstünde seyreden aşırı sıcaklıklara rağmen eylemlerini devam ettiren aileler, önceki zamanlarda başlattıkları 2 günlük açlık grevi ile ramazan ayı orucunu birbiriyle kıyasladı. Ramazan orucunun açlık grevine göre daha kolay geçtiğini aktaran aileler, sırf Allah rızası için tuttukları ramazan orucunda fazla bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. 

Aileler, boş vakitlerini fırsat bilerek oturma eylemi yaptıkları çadırın altında veya camilerde Kur`an-ı Kerim okuduklarını söyledi. 

PKK tarafından dağa kaçırılan 16 yaşındaki Vedat Aydın’ın babası Mehmet Emin Aydın, bir aydan fazla süredir başlattıkları oturma eylemini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. 

Ramazan orucunu sırf Allah rızası için tuttukları için fazla sıkıntı çekmediklerini söyleyen Aydın, “Bitlis’in Hizan ilçesinde ilk oturma eylemini başlatanlardan biriyim. Bir aydan fazladır burada oturma eylemi yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2 günlük açlık grevi başlatmıştık. Açlık grevi ile Ramazan orucunu kıyaslarsak Ramazan orucu daha kolay geçiyor. Açlık grevinde sadece yemek yemiyorduk. Su vb. şeyleri kullanıyorduk. Ama Ramazan orucu daha güzel geçiyor.” dedi. 

Ailelerin Cumhurbaşkanı Abdullah ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Ankara’ya gitmelerini de değerlendiren Aydın, söz konusu ziyaretten olumlu sonuç beklediklerini aktardı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir