• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Park halindeki 4 TIR yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin’de bir TIR Garajı’nda, park halinde bulunan dorseden çekici çıkarıldığı anda çıkan kıvılcım, yangına dönüştü. Yangının büyümesi ile dorseye yakın ve park halinde bulunan 3 dorse daha yanarak kullanılmaz hale gelirken 3 çekicide hasar meydana geldi.

Yangın, Mersin merkez Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi 130. Cadde üzerinde bulunan Hakan TIR garajında meydana geldi.

Alınan bilgilere göre; Selman Ş, kullandığı 33 CB 49 plakalı TIR’ı garaja park etti. Şoförün, çekiciyi 33 AP 124 plakalı dorsenden ayırmaya çalıştığı sırada çıkan kıvılcımın dorseyi kapladığı ileri sürüldü. Havanın da sıcak olması ile birlikte alevler biranda büyüyerek tüm dorseyi kapladı.

Şoför, yangının büyümesi üzerine itfaiyeye haber verirken kısa bir süre sonra gelen itfaiye, diğer 3 TIR’a sıçrayan yangına tazyikli su ile müdahale etti.

Polis olası bir patlama için çevre güvenliğini alırken, itfaiyenin müdahale ettiği yangında bir dorse yanarak kül olurken 3 dorse ise kullanılamaz hale geldi. 3 TIR’ın çekicisinde ise maddi hasar meydana geldi.

Yangını duyan mahalleli, TIR garajına gelerek meraklı gözlerle olup biteni anlama çalıştı. Polis, itfaiyenin rahat çalışabilmesi ve olası bir patlama için vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada olay yerinden uzaklaşmamaya direnen vatandaşlar ile polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Olay yerine, Çevik Kuvvet sevk edildikten sonra garajın giriş kapsında kalabalık yapan vatandaşlar uzaklaştırıldı.

Olayı gören bir vatandaş ise şunları söyledi: “Çekici, dorseden çıkacağı zaman bir kıvılcım çıktı. Yangın kısa sürede tüm dorseyi kapladı. 15-20 dakikada bu hale geldi. İtfaiyenin burada herhangi bir suçu yok. Zarar oldukça büyük.”   (Osman Öksüz - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir