• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Başbakan Erdoğan Sultanahmet'teki iftara katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - 11 ayın Sultanı Ramazan’ın ilk iftarı bugün yapıldı. Tutulan oruçlar ezan ve top sesleri ile açıldı. Fatih Belediyesi’nin düzenlediği Sultanahmet’teki dev iftar sofrasında iftar yapanlar Başbakan Erdoğan’ın sürpriz ziyareti ile çok şaşırdı.

Başbakan Erdoğan sürpriz bir şekilde katıldığı Sultanahmet Meydanı’ndaki iftarda yaptığı konuşmada; “Bu iftar sofrasında bizim bulduklarımızı bulamayanların olduğunu düşünülmesi gereken bir aydır. Çünkü bizim bulduklarımızı bulamayanlar var. Onun içinde zenginlerin fakirleri hatırlamasının en önemli işaret fişeği işte Ramazan ayıdır. Kardeşlerim ben şuandaki birliğinizi, beraberliğinizi, bütünlüğünüzü ayrıca kutluyorum. Ayrıca bundan dolayı tebrik ediyorum. Rabbim bu Ramazanı şerifi milletimizin birliğine vesile kılsın. Tüm insanların birliğine vesile kılsın. Tüm İslam Dünyasının birliğine beraberliğine vesile kılsın. İnşallah Mısır’daki zulümler bitsin. İnşallah Suriye’de savaş bitsin. İnşallah oradaki kardeşlerimizde huzur içinde yaşayabilecekleri Ramazanlara ulaşsın. İnşallah Irak’taki katliamlarda dursun. İnşallah ırak’taki kardeşlerimizde o mutlu yaşayacakları günlere en kısa zamanda kavuşsunlar. Aynı temennim Libya içindir. Aynı temennim Miyammar içindir. Aynı temennim Dünyanın neresinde olursa olsun, nerde bir zulüm varsa o zulümlerin sona ermesi temennimizi yenilemek istiyorum ve nasıl bu şekilde başladı isek yine bir dua ile bizleri Ramazan Bayramına da aynı şekilde bayram sevincini ülkemizde ve tüm dünyada yaşayabilecek şekilde eriştir. Tabi bu senenin bir farklılığı var. Kardeşlerim cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz bu cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bir olalım beraber olalım inşallah aydınlık yarınların Türkiye’sini inşallah 2023’ün Türkiye’sini de farklı bir şekilde inşa edelim. Hepinize hayırlı iftarlar ve hayırlı Ramazanlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Selimiye Kışlası'ndan getirilerek Alman Çeşmesi ile Sultanahmet Tramvay Durağı arasına kurulan top, iftar ezanı saatinde patlatıldı. İftar topunun fitilini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ateşledi.

Alman Çeşmesi ile Dikilitaş arasındaki alanda kurulan iftar sofralarında 10 bin kişi ağırlandı. İftar menüsü köfte, börek, yoğurt ve sütlü tatlıdan oluşuyordu. (Gökhan Düzdaban -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir