• DOLAR 32.387
  • EURO 34.625
  • ALTIN 2390.14
  • ...
Gaziantep Müftülüğünden Ramazan mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik Ramazan ayı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Çelik mesajında, Ramazan’ın her yıl rahmet ve bereket ile geldiğini ve İslam âleminin Ramazanı misafir gibi karşılanması gerektiğini vurguladı.

Ramazanın on bir ayın sultanı olarak bir misafir olarak geldiğini vurgulayan Müftü Çelik, “Bugünlerde tüm İslam âleminde çarşı ve pazarlarda Ramazan ayının heyecanı ve telaşı var. Ta uzaklardan ötelerden bir misafir gelmektedir. Halkımız bu aya on bir ayın sultanı diye bakar. Böyle algılamaya ve yaşamaya çalışır.  Bir Ramazan ayına daha kavuştuk.  Bu gün teravihler kılınacak ve sahura kalkacağız. Yarın(bugün) oruçlu olup on bir ayın sultanına hoş geldin diyeceğiz. Bizim medeniyetimiz misafir medeniyetidir. Evimize gelen misafirimize şehrimize gelen misafirimize hoş geldin deriz. Safalar getirdin deriz. Gelen misafir eli boş gelmez on sevap ile gelir. Birini alıp dokuzunu bırakır.”dedi

Ramazan ayını iyi karşılamamız gerektiğini belirten Müftü Çelik, “ İşte Ramazan ayıda bir misafir olarak gelir. Tüm İslam ülkelerine ve topraklarımıza başköşemize oturur. Gündemimiz Ramazan olur. Yine Ramazanı mahyalar ile karşılarız. “Hoş geldin Ya şehri Ramazan deriz.” Hoş geldin sefalar getirdin deriz. İşte biz ramazan ayını bu sevinç ile karşılarız. Ramazanı bir misafir ağırlar gibi ağırlarız. Ramazan da cömert oluruz. İftar sofralarımızı kurarız. Bu duygu ve düşünceler ile tüm İslam âleminin Ramazanı şerifi mübarek olsun. Yine hoş geldin ey on bir ayın sultanı ve hoş geldin ey şehri Ramazan diyoruz. Hoş geldin ey kadir gecesini içinde barındıran, hoş geldin ey Kur’an’ın indiği ay deriz.” Dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir