• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Mısır`da Hüsnü Mübarek Ayrımcılığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’da Mübarek tarafından kurulan Ulusal Demokrasi Partisi’ni (NDP) kapatılması için çağrılar devam ederken; Mısır Seçim Komisyonu, NDP’nin kapatılması bir yana bu partiden ayrılanların yeni bir parti kurmasına onay verdi.

Reuters haber ajansına göre, Mısır Seçim Komisyonu’nun Mübarek’in yakın adamlarına izin vermesine karşın Mübarek’e karşı yıllarca mücadele etmiş Cemaat’ul İslamî hareketinin parti kurma talebini reddetmesi ise eleştirildi.

Mübarek’e karşı mücadele eden muhalifler, Mısır Seçim Komisyonu’nun bu ikili kararının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Mısır’dan Cemaat’ul İslamî hareketinin parti kurma başvurusu reddedilmişti.

Mısır’da yayınlanan el Ahram Gazetesi’nin haberine göre, Mısır’da faaliyet gösteren Cemaat’ul İslamî hareketinin parti kurma başvurusu Mısır Seçim Komisyonu tarafından reddedildi.

`DİNİ BİR PARTİ OLDUĞU İÇİN REDDEDİLDİ`

Mısır Seçim Komisyonu Cemaat’ul İslamî hareketinin parti kurma başvurusunun reddedilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Cemaat’ul İslamî hareketine bağlı İnşa ve Kalkınma Partisi’nin resmî olarak kurulması için yaptığı başvurunun ‘terörist faaliyetlere izin verilmesi ve dinî içerikli bir faaliyet göstermesi nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Cemaat’ul İslamî tarafından bugün yapılan açıklamada, yasal olarak parti kurma haklarını savunacakları ifade edildi.

Mısır Seçim Komisyonu ise Cemaat’ul İslamî hareketine bağlı İnşa ve Kalkınma Partisi’nin ‘dinî bir parti’ olması ve kanunlara karşı olması nedeniyle kuruluşunun reddedildiğini açıkladı.

MÜBAREK`E KARŞI MÜCADELE ETMİŞLERDİ

Mısır’ın en büyük İslamî hareketlerinden Cemaat’ul İslamî, 1990’lı senelerde Mübarek yönetimine karşı ayaklanma başlatmıştı. Hareketin lideri Abdulekbek Hamid ise şeriat çağrısı sonrası Almanya’ya kaçmak zorunda kalmıştı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir