• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Şanlıurfalılar Ramazana hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Ramazan ayı hazırlıkları devam ediyor. Her yerde olduğu gibi peygamberler şehri Şanlıurfa’da da birçok kişi heyecanla Ramazan ayını karşılamaya hazırlanıyor.

Şanlıurfalılar Ramazan ayı için duygularını İlke Haber Ajansına anlattı. Ramazan ayına hazır olduklarını söyleyen Mehmet Ali Akbaş, “Ramazan biz Müslümanlar için Cenab-ı Allah’ın en büyük ikramıdır. Af ve mağfirete bir vesiledir. Ramazana ait hazırlığımız var. Niyet olarak kendimizi hazırladık. İnşallah da sona kadar ibadetimizle, namazımızla ve ihlâsımızla beraber oruç ayını geçireceğiz.” diye konuştu.

Ramazan ayının Müslümanlar için en kutsal bir ay olduğunu belirten Ethem Akbaş, “Müslümanların bu ayda yardımlaşması gerekir. Fakirleri gözetmesi gerek. Nefis muhasebesi yapması gerek. Şu anda Şanlıurfa gibi bir yerde uyuşturucu yaşı 12’ye düşmüş. Peygamberler şehrinde kızlar dahi uyuşturucu kullanıyor duruma gelmiş. Kendimize çeki düzen vermemiz lazım.” dedi. Akbaş, Müslümanların içinde bulunduğu durumdan endişeli olduğunu belirterek bu Ramazan ayını fırsat bilerek herkesin kendisi üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Ramazan’ı Urfa gibi bir yerde geçirmenin farklı bir boyutu olduğunu belirten Mustafa Çor,  ise “Tabi ki hazırlıklarımız tamam, genel olarak alış verişlerimizi yaptık. Erzaklar alındı, kısmet olursa Allah herkese buradan huzur, barış nasip etsin. Komşu ülkelerdeki savaşların sona ermesini diliyorum.” dedi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir