• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vali Büyük, Adana ilçelerinde temaslarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İlk olarak Ceyhan Ticaret Merkezinin açılışına katılan Vali Büyük, Ceyhan temaslarının ardından Yumurtalık Serbest Bölgesi’ni ziyaret ederek, Bölge Müdürü Muharrem Pusat’tan bilgi aldı.

Pusat yaptığı açıklamada, İskenderun Körfezi'nde 5 km uzunluğundaki sahil şeridi, tamamlanmış alt yapısı, 4 milyon 500 bin m²’lik alanıyla, Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük serbest bölgelerinden biri olan Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi, ülkemizin kimya, petro-kimya, demir-çelik, enerji santralleri, tersane ve çimento gibi ağır sanayi yatırımlarına yönelik ilk ve tek serbest bölgesi olduğunu söyledi.
Yumurtalık Serbest Bölgesi’nin ardından BOTAŞ’a geçen Vali Mustafa Büyük, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Bil Genel Müdürü Atıf Çay’dan bilgi alarak, bölgede incelemede bulundu.

BİL Genel Müdürü Atıf Çay, Vali Mustafa Büyük’e verdiği bilgide, BTC Ham Petrol Boru Hattı, Azeri petrollerini, Gürcistan ve Türkiye üzerinden taşıyarak, dünya pazarlarına ulaştırmak üzere kurulmuş bir boru hattı olduğunu ifade etti.
Vali Büyük ise, bölgenin önemli bir ekonomik ve istihdamına katkı yapan Yumurtalık Serbest Bölgesi ve BOTAŞ’ın Adana’nın yanında Türkiye ekonomisine de büyük katkıları olduğunu söyleyerek, yetkililere teşekkür etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir