• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

ADANA - Törene Vali Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Mustafa Büyük, farklı iş kollarından oluşacak Ceyhan Ticaret Merkezi’nin önemine değindi.

Vali Büyük, şehirlerin kalkınmasında bu tür düzenli iş merkezlerinin etkisinin olumlu olduğunu vurgulayarak, “Burada iş yapacak insanların, gelecek adına ufukları açılacak. Adana’daki görevimiz sırasında, kurumlar arası işbirliğini daha iyi bir noktaya çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Umarım elimizden geldiğince ilimize hizmette başarı gösteririz ve sizin göstermiş olduğunuz bu sevgiye layık oluruz” şeklinde konuştu.

Vali Büyük’ün ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, tarihi bir günde, Ceyhan’a hizmet noktasında bir araya gelindiğini belirterek, kamulaştırmada kolaylık sağlayan ailelere teşekkür etti.

Sözlü, “Burada başlangıç noktamız şehir dışına çıkarılması gereken oto galericilerle, keresteciler adına site oluşturmak üzereydi. Oto galericiler, keresteciler, yeni hal kompleksi, mobilyacılarla birlikte 6 iş kolu bu bölgede toparlanacak, çağdaş bir mekânda, çağdaş bir zeminde,  Ceyhan’ımıza yaraşır bir şekilde hizmet edecekler. Böylece Ceyhan ekonomisi kalkınma yolunda önemli mesafe alacaktır." şeklinde konuştu.  (Yunus Emre-İLKHA)