• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
"Yük taşıyan araçlara branda zorunluluğu getirilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaz aylarında Batman’da ciddi manada toz ve dumandan kaynaklı bir hava kirliliği oluştuğuna dikkat çeken Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu yetkilileri, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Çok sayıda hafriyat, kum, kömür, hububat veya tozutmaya neden olacak malzeme yüklü kamyonların yük taşıma esnasında branda kullanmadıklarını tespit ettiklerini belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, “Yük taşınması esnasında araçlardan dökülen toprak, kum vb. malzemeler hem çevreyi kirletmekte, hem de trafikte tehlikeye neden olmaktadır. Doğalgaz, karayolları köprülü kavşak, yol çalışmaları ve belediyenin alt yapı, asfalt çalışmaları için yapılan kazılarda da taşımacılık yapan araçlarda da aynı durum söz konusudur. ” dedi.

İnşaatlardan toprak çeken, inşaatlara kum veya tuğla çeken kamyonların yola toprak vs. dökmemesi için gerekli tedbirlerin alınmadığından dolayı cadde ve sokakların kirlendiğini belirten Kavuş, “Kurallara riayet edilmediğinden caddeler kışın çamur, yazın ise kirlenerek tozlanmaktadır. Bu kirlilik halk sağlığı açısından da önemli bir sorundur. ” ifadelerini kullandı.

Diğer kentlerde yük araçlarının brandasız olarak trafiğe çıkmasının mümkün olmadığını Batman’da ise bu uygulamanın hala tam olarak hayata geçirilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu belirten Kavuş, “Trafik polisleri, zabıta, İl çevre müdürlüğü ekipleri iş birliği içerisinde bu soruna çözüm bulmaları gerekmektedir.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir