• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Çözüm paketi TBMM'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hükümetin çözüm süreci kapsamında hazırladığı, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

"terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi  için  yürütülen  çözüm   sürecine  ilişkin   usul  ve  esaslan düzenlemek" amacıyla hazırlanan tasarı 6 maddeden oluşuyor.

Yürütülen süreci yasal güvenceye alacak olan tasarıda çözüm süreci  kapsamında yürütecek çalışmalara yer veriliyor.

Tasarıyla, Hükümet, gerekli görülmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas,  diyalog,  görüşme ve  benzeri çalışmalar  yapılmasına  karar verecek ve bu çalışmaları gerçekleştirecek kişi, kurum veya kuruluşları görevlendirecek.

Tasarıda ayrıca çözüm süreciyle ilgili şu düzenlemeler ön görülüyor:
- Yetki ve sekretarya başlığı altında Bakanlar Kurulu,  çözüm sürecine  ilişkin gerekli  kararları  almaya yetkili olacak.

- Çözüm  süreci  kapsamında  yapılan  çalışmaların  koordinasyonu  ve sekretarya hizmetleri Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülecek.


- Silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alacak.


- Bu kanun kapsamında yapılan çalışmalar ile alınan tedbirlere ilişkin kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesini sağlanacak.


- Alınan tedbirlere ilişkin uygulama sonuçlarını izleyecek ve ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayacak. Gerekli mevzuat çalışmaları yapılacak.

- Düzenleme kapsamında  verilen  görevler,  ilgili  kamu  kurum ve kuruluşlarınca ivedilikle yerine getirilecek.


- Bu Kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluğu doğmayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir