• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...

BATMAN – Kış aylarının olmazsa olmazları arasında yerini alan kuruyemişin, Yaz’la birlikte tüketimi de azaldı. Yaz aylarında etkili olan sıcaklardan dolayı halkın, kuru ve yağlı besinler yerine sıvı içecekleri tercih ettiğini ifade eden kuruyemişçiler, satışlarının yüzde 50 oranında düştüğünü belirttiler.

Satışların olmamasının yanında kuruyemiş fiyatlarının da arttığına dikkat çeken Mısır Çarşısı sorumlusu Recep Balcı, “Kış aylarında kuruyemiş satışlarımız iyidir. Yazın kuruyemiş fiyatları daha pahalıdır ve bu da ürünün azlığından kaynaklanıyor. Fiyatlar 5-43 TL arasında değişiyor." dedi.
 


Bir başka kuruyemiş satıcısı Abdulhakim Öz ise, "Yazın 3-4 ay boyunca işlerimiz durgunlaşıyor. Kış aylarına göre satışlarımız yüzde 50-60 oranında düşüyor. Yazın en çok ay çekirdeği, kabak çekirdeği ve fıstık çeşitleri satılıyor." ifadelerini kullandı.


Yaz aylarında açık havada daha çok zaman geçirildiği için ay çekirdeği tüketiminde artış olduğunu dile getiren kuruyemiş satıcıları, kilosu 5 TL olan ay çekirdeğinin, halkın en çok tükettiği keyif ürünleri arasında yer aldığını söylediler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)