• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
180 bin nüfuslu ilçeye çadırda acil servis
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Nizip İlçe Devlet Hastanesinin acil servisinde tadilat yapılması sebebiyle yaklaşık iki haftadır hastaneye 112 acil servisle veya kendi imkânları ile gelen tüm acil hastalar. İlçedeki şoförler odasından alınan bir çadır da tedavi görüyor.

Devlet Hastanesinde acil servise gelen ilçe halkı,  Nizip’e Suriyelilerin gelmesiyle ilçenin nüfusunun 200 bin kişiye yaklaştığını belirterek,  “Bu kadar insana böyle bir acil servis olmaz. Hastamızı getiriyoruz sağlıksız koşullarda çadır içerisinde tedavi ediyorlar. Burada tadilat çadırın dibinde tozu toprağı hepsi çadıra geliyor. Çadırda biz sırada beklerken sıcaktan yanıyoruz klima içeriyi serinletemiyor. Biz hadi neyse gelip işimizi görüp gidiyoruz ama tüm gün burada kalıp bu şekilde tedavi eden doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları da var onları da düşünmek lazım. İki haftadır onlar bu çileyi çekiyorlar. Hastane yönetimi klimalı odalarında rahat rahat oturuyorlar buradan haberleri yok. Buradan yetkililere sesleniyorum bu rezaleti en kısa zamanda düzeltin.”  Dedi.

Hastanede çalışan ve ismini vermek istemeyen hastane çalışanları ise,  “Kaç gündür bu çileyi çekiyoruz. İnsanlar bazı saatlerde yoğun bir şekilde geldiklerinde ortalık karışıyor. 112 acil servis araçları da geldiğinde ortalık tam karışıyor. Çadırda sıcaklık nedeniyle durulmuyor. Klimalar fayda etmiyor. Ara sıra çadırın üzerine su sıkılıyor ama oda fayda etmiyor. Tadilat acil servisin her tarafında değil de kademeli olarak parça parça yapılsaydı bu kadar zorluk çekmezdik. İsteğimiz en kısa zamanda bu durumun düzeltilmesidir.”  İfadelerine yer verdiler.

Tadilatın yaklaşık iki haftadır başladığı ve daha süreceği belirtildi. (Bayram Çakar İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir