• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Park isteyen mahalleli çalışmaları durdurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’ün Yenişehir mahallesinde bulunan ve mahallenin tek alanı olarak bilinen alana park yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, bu talepleri yerine getirilmeyip alanın özel bir okula tahsis edilmesine tepki göstererek alanda yapılan çalışmaları durdurdu.

Yenişehir Mahallesi Diş hastanesi karşısında bulunan alana park yapılması için girişimlerde bulunan mahalle sakinlerinin talebinin yerine getirilmeyip alanın özel bir okulun yapımı için kiraya verildiğini ileri süren mahalleliler, “çocuklarımız için park istiyoruz” siteminde bulundular.

“Yetkililer yardımcı olmadı”

Konu ile ilgili konuşan mahalle muhtarı Turhan Çağlayan, 2003 yılından bu yana alanın boş arazi olarak kaldığını ve bu alanın park yapılması için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Alanın park yapılması için defalarca milletvekilleri ile eski belediye başkanına konuyu götürdüğünü ifade eden Çağlayan, yetkililerin bu konuda yardımcı olmadığını ifade etti.

Boş araziye park yapılmasını istediklerini söyleyen Çağlayan, “Buranın park yeri olarak kullanılmasını istiyoruz. Çoluk-çocuk yol ortasında oynamak zorunda kalıyor. Etrafımızda zaten birçok okul ve pansiyon var ama park alanımız hiç yok. Burada diş hastanesi, Sağlık Müdürlüğü, Yenişehir Hastanesi gibi kurumlar da var. Onların da faydasına olacak bir park alanı istiyoruz. Etrafımız betonlardan geçilmiyor. Bu arazinin ailelerin oturabileceği, dinlenebileceği, çocuklarını bırakabileceği bir yer olarak kullanılmasını istiyoruz.  Buradan Bakanımıza, milletvekilimize, valimize sesleniyoruz, bu olaya bir el atsınlar.” şeklinde konuştu.

“Şahıs çıkarını göz önüne alıyorlar”

Yetkililerin toplumun faydasını göz önünde bulunduracakları yerde şahıs çıkarını göz önüne aldıklarına dikkat çeken mahalle sakinlerinden Abdullah Ağın, “Yeşil alan istiyoruz. Hiçbir yerde yeşil alanımız yok, çocuklarımız için oyun alanımız yok.  Çocuklarımız yollarda oynuyor ve bir araba çarpsa onun sorumluluğunu kim alacak. Burada okul yaptıracaklarına çocuklarımız için yeşil alan yaptırsınlar. Başkalarının faydasını gözeteceklerine toplumun faydasını gözetmelerini istiyoruz.  Burada şahıs çıkarını göz önüne alıyorlar. Mahalleli olarak da imza kampanyası başlattık. İmzalarımızı da toplamaya başladık. Bu imzaları valiliğe ve belediye başkanlığına sunacağız.” diye konuştu. (Nihat Kanat / Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir