• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Fiyatların artmasına sağduyulu esnaftan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Yaklaşan Ramazan ayı ile beraber gıda fiyatlarını artıran Ramazan fırsatçılarına duyarlı esnaftan tepki geldi.

Fiyatların artışına tepki gösteren Diyarbakır esnafı, bunu yapanların Ramazan fırsatçısı olduklarını ve bu durumu tasvip etmediklerini ifade ettiler.

“Esnafın duyarlı olması gerekiyor”

Ramazan ayında fiyatların artmasını fırsatçılık olarak değerlendiren esnaf Mustafa Çetin, “Ramazan öncesi alışverişlerde ağırlıklı olarak en çok gıda ürünleri ve içecekler de artışlar yaşandı.  Fiyatları artıranların sebepleri ise bence ya fırsatçılıktır ya da gözü açıklıktır. Ramazan ayında fiyatları kendi kendilerine artırıyorlar ve artışları da vatandaşlara yansıtıyorlar. Bizler Müslüman bir toplum olarak Ramazan ayında fiyatları yükseltmek yerine daha uygun hale getirmemiz gerekiyor.” dedi.

Düşük gelirli vatandaşların yapılan bu artışlardan olumsuz etkileneceklerini söyleyen Çetin, esnafın bu durumu dikkate alarak fiyatlandırma konusunda duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

“Fiyat artışı vatandaşı olumsuz etkiliyor”

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber yaşanan fiyat artışlarının halkı mağdur ettiğini söyleyen Muhammed Çiçek adlı başka bir esnaf ise, “Her yıl Ramazan ayında fiyatların artmasının sebebi Devletin ve büyük esnafların politikasıdır. Ramazan ayının gelmesi ile beraber en çok zahirelerde zam olduğunu görüyoruz. Bu yılın zam şampiyonu ise pirinç, fasulye ve nohut gibi gıdalardır. Ramazan ayının gelmesi ile beraber zamların gelmesi de fakirleri bayağı etkiliyor. Fakirler 1 kilogram erzak alacakları yerde fiyatların yüksek olmasından dolayı yarım kilogram erzak alıyorlar. Her esnaf kendi çevrelerinde ki fakirlere bir yardımda bulunursa, bence fakirlik sorununda ciddi bir azalma görülür.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayında zam yapılması fırsatçılıktır”

Ramazan ayında ürünlere zam yapılmasını doğru bulmadığını dile getiren Erdal Nazlı adlı esnaf da, “Ramazan ayının gelmesi ile fiyatların yükselmesine rağmen elimizden geldiği kadar ürünlerimizi Ramazan ayı boyunca yükseltmek yerine düşürüyoruz.  Ramazan ayında bu artışları yapanlar ise fırsatçılardır. Böyle güzel ve hayırlı aylarda vatandaşlara daha çok hayır yapılması gerektiği yerde fırsatçılığın yapılmasını doğru bulmuyorum.” ifadelerine yer verdi. (Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir