• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da esnaf Ramazan`a hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan ayına sayılı günler kala iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi arasında bulunan hurma, tahin ve pekmez tezgâhlardaki yerini aldı.

Ramazan ayı alışverişi yapmak için çarşı pazar dolaşan halk, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, tahin ve pekmeze rağbet gösterdi.  Geçen seneye göre hurma fiyatlarının yükseldiğini söyleyen esnaf, kilosu yaklaşık 5-34 TL arasında değiştiğini ifade etti. 

“Hurma fiyatları arttı”

Kuraklık nedeniyle fiyatlarının geçen seneye göre arttığını söyleyen Mısır Çarşısı sorumlusu Recep Balcı, “Bu sene hurma fiyatlarımızda artma söz konusudur. Kudüs hurmasını 34 TL’ye, Medine hurmasını ise 29 TL’ye satıyoruz. Diğer hurma çeşitlerimiz ise 5-34 TL arasında değişiyor. Şuanda piyasada fazla kıpırdama yok ama 3-4 gün sonra daha çok alınacak.” dedi.

“Sahurda tahin ve pekmez eksik olmuyor”

Ramazan ayında en çok tahin ve pekmez ürünlerinde satış yaşandığını söyleyen esnaf Hayrettin Sarı, "Ramazan ayında en çok tahin ve pekmez satışlarımız oluyor. Halk, tahin ve pekmezin doyurucu bir değeri olduğu için çok fazla ilgi gösteriyor. Vatandaş sahurda kesinlikle tahin ve pekmezi eksik etmiyor.  Bu satışlar sayesinde işlerimiz çok iyi oluyor. Tahinin kilosu 12,5 TL, yerli pekmezin kilosu 8 TL ve Antep pekmezinin kilosu ise 2,5 TL’dir. Bu sene tahin ve pekmez satışları bizlerin yüzünü güldürecek inşallah." diye konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir