• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis Eren Üniversitesi 6. mezunlarını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS –  Bitlis Eren Üniversitesi’nin Rahva Yerleşkesindeki Fen-Edebiyat Fakültesi Merkez Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, BEÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, Hemşirelik Andı'nı okumasıyla başladı.

Programda bir konuşma yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Doğru, üniversitede bu yıl 6'ıncı mezuniyetin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Prof. Dr Mahmut Doğru,“2007 yılında kurulan ve ilk kez 2009 yılında mezun veren üniversitemizin bu kısa sürede kat ettiği mesafe gurur vericidir. Tarih, İnşaat ve Matematik bölümlerinden bu yıl ilk defa yaklaşık 150 öğrenci mezun veriyoruz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bir taraftan fiziki mekânlarımız hızla artarken aynı paralelde öğrenci sayımız da sürekli artmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Bitlis Valisi Orhan Öztürk ise üniversitenin 6'ıncı mezuniyetini tebrik ederek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

Vali Öztürk, "Programdan önce hemşirelik bölümü mezunları 'Hemşire Andı' okudular. Başından başlayıp sonuna geldiğimiz and içme de andın başını unutuyoruz. Bu andı Memurlar, doktorlar askerler, milletvekilleri de yapıyor. 12 Mart 2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan nefret suçları düzenlenirken, memurların yapması ve yapmaması gereken hususlara yer verilmiş. Bu 12 Mart 2014 tarihli resmi gazetede yayımlanan temel hakların kanununu okumanızı tavsiye ediyorum. Bugün dikkatinizi çekmeyen o kadar çok düzenlemeler var ki, bu nedenle yemin merasimlerini gözden geçirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, üniversitenin akademisyenleri tarafından plaket verildikten sonra program kep atma töreniyle sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir