• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batman'da 16 yaşındaki gence KKKA teşhisi konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da geçtiğimiz günlerde 16 yaşındaki Enes Aslan, kene ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi edildikten sonra durumunun iyi olduğu söylenilen Aslan’a kısa bir süre sonra Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konuldu.

Çamlıca Mahallesi’nde ikamet eden Enes Aslan, sabah namazına uyanmak için kalktığında parmağını kene ısırdığını fark etti. Durumu babasına bildirdikten sonra Aslan, tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra özel bir hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edilen Aslan, ateşi yükseldi. Bunun üzerine babası Aslan’ı tekrar hastaneye getirdi. Hastanede tekrar yapılan tetkiklerin ardından Aslan’a Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi konuldu.

Yaşadığı sıkıntıyı anlatmak için İl Sağlık Müdürlüğü’ne gelen baba Mahsum Aslan, kene vakası ile ilgili yetkililerin yardımını isteyerek, “Geçtiğimiz günlerde çocuğumu kene ısırmasıyla hastaneye getirdim. Kene ısırması sonucu çocuğum Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisine rastlanıldığı tespit edildi. Yetkililerden bu virüsün önlemi için herhangi bir ilaçlama ya da herhangi bir önlem alınmasını istiyoruz. Çocuğum riskli süreci atlattı ve şuan iyidir. Bir de bölgenin ilaçlanmasını istiyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan yetkililer ise ileriki günlerde kene ile ilgili halkın aydınlatılacağını belirttiler. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir