• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
KOBİDER'den yeni silah yasası çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, yeni silah yasasının daha fazla bekletilmeden çıkarılmasını istedi.

60.Hükümet tarafından hazırlanıp TBMM’ye gönderilen silah ruhsatlarını yeniden düzenleyen Yeni Silah Kanunu Tasarısı neden çıkmadığını soran Özgenç, Hükümeti kendi hazırladığı düzenlemeye sahip çıkmaya davet etti.

İktidar ve muhalefet partilerine Yeni Silah Kanun Tasarısı için adım atma çağrısında bulunan Özgenç, "Keza yeni silah yasa tasarısı 5 yıldır Meclis’te yasalaşmayı bekliyor. Hemen hemen her kesimden insanların merakla beklediği yasa ile ilgili sürekli erteleme yapılması kafalarda bazı şüpheler oluşturuyor. Net olarak yeni silah yasası şu tarihte çıkacak diye bir şey maalesef yok. Hükümet 2013 Nisan ayında düzenlemeyi yasalaştırmak için yeniden adım attı ve tasarıyı yeniledi fakat yasalaşması için nihai kararın hala verilemediği görülüyor." ifadelerini kullandı.

Özgenç son olarak, iktidar ve muhalefet partilerine seslenerek, "Yeni silah kanun tasarısı için adım atmak için daha fazla beklemeyin..." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir