• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgalciler 14 Yılda 1405 Filistinli Çocuğu Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi tarafından yayınlanan bir rapora göre işgal güçleri 2000 yılından bu yana 1405 Filistinli çocuğu öldürürken sekiz bin Filistinli çocuğu da tutukladılar.

Söz konusu uluslararası kuruluşun bugün (23 Haziran Pazartesi) yayınladığı raporda 2008`den bu yana geçen süre içinde işgal zindanlarında tutulan Filistinli çocuk sayısının hiçbir zaman 170`in altına düşmediğine dikkat çekildi.

"İsrail Yerleşim Merkezleri ve İşgal Güçlerinin Arasında Yaşamak" başlığını taşıyan raporda işgal devletinin çocukları hedef alan saldırılarının Filistinli çocuklar üzerindeki yıkıcı etkileri hakkında da ayrıntılı bir şekilde bilgi verildi.

Raporda işgal güçlerinin bu saldırgan tutumunun yahudi yerleşimcileri de cüretlendirdiği ve bilhassa yerleşim merkezlerinin yakınlarında yaşayan Filistinli çocuklara yönelik saldırıların sayısında sürekli artış gözlendiği vurgulandı.

Raporda işgal güçleri tarafından okullara ve evlere de sıkça baskınlar gerçekleştirildiği, bu baskınlarda çocuklara kasıtlı olarak eziyet edildiği, korkutucu hareketlerde bulunulduğu ifade edildi.

BM İnsan Hakları Koordinasyon Bürosu OCHA tarafından yayınlanan raporda da Çocukları Savunma Hareketi`nin raporunda yer alan bilgileri teyit eden bilgilere yer verildi. OCHA`nın raporunda 2006`dan bu yana yahudi yerleşimciler tarafından Filistinli çocuklara yönelik 2100 saldırı gerçekleştirildiği, bunların 399`unun da 2013 yılında vuku bulduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin saldırı ve baskınlarında Filistinli çocuklar birinci hedef durumundalar. Çocukların kendilerini savunmakta zorluk çekmeleri ve işgalcilerin onlardan işkence altında daha kolay bilgi alabileceklerini düşünmeleri sebebiyle onları her zaman kolay ve öncelikli hedef olarak seçiyorlar.

FİEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir