• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
28 Şubat, Cezaevindeki Müslümanlar İçin Devam Ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İslami davadan içeride olan Müslümanlar için 28 Şubat zulmü devam ediyor. Cami bombalama ve devletin bekasına yönelik soruşturmalarla içeri alınan Paşaların dahi ‘paşa paşa’ serbest bırakıldığı günümüzde Müslümanlara yönelik zulümler tam gaz devam ediyor.

374 hükümlünün 229’u müebbet almış

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın verdiği soru önergesini cevaplandıran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Hizbullah, İBDA-C, El-Kaide, Umut Davası’ gibi davalardan içeride tutulan 374 hükümlü mahpus olduğunu ve bunların 229’unun müebbet ceza aldığını açıkladı.

Yine Umut Davası’ndan cezaevinde bulunan iki kişinin de müebbet hapis cezası aldığı ifade edildi. Verilen bu rakamlar, 16.07.2013 tarihi itibariyle olup bu tarihten sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararıyla cezası kesinleşen İBDA-C ve Umut Davası sanıkları bu rakama dâhil değil.  

Ayrıca İslami Hareket, Hizbu’t-Tahrir, Sivas, AFİD vb. davalardan hüküm giyenlerle tutuklu olarak yargılanan mahpuslar bu rakamlara dâhil edilmemiştir.

Çoğu cezalar, işkenceli soruşturma ve önyargılı yargılamalar sonucunda verilmiş 

Çoğunluğu işkenceli soruşturmalar, üretilmiş deliller, önyargılı ve brifingli yargılamalar neticesinde cezaevine girmiş Müslüman mahpusların 20 yıldan uzun süredir cezaevlerinde olduğu düşünülünce yaşanan hukuksuzluk, 28 Şubat aktörlerinin özgürleştiği bir ortamda daha da can yakıcı bir hale geldiği gözlemleniyor.  

MAZLUMDER cezaevi komisyonu tarafından yapılan açıklamada “28 Şubat Yargı Kararları İptal Edilsin” denilerek, cezaevindeki Müslümanlar ile ilgili sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir