• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Belediyeden esnafa çöp uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöplerini yer altına alınan konteynerlere boşaltan Kordon ve Pasaport esnafını uyardı. Daha önce ev ve işletmelerden çıkan çöplerin kötü görüntü oluşturduğu ve çevre kirliği yarattığı güzergâhta hayata geçirilen yeni uygulamanın daha verimli olması amacıyla bir bilgilendirme broşürü hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, broşürleri Kordon ve Pasaport’taki esnafa tek tek dağıttı.

İşyeri sahipleri ve çalışanlarına daha temiz bir çevre için, çöplerin belli kurallara uyularak atılması gerektiği hakkında kısa bilgilendirme de yapan belediye ekipleri; yeni sistemin sağlıklı çalışması için konteynerlerin kullanımında daha özenli olunmasını ve konteynerlere sığmayan büyük çöp poşetlerinin 23 Haziran Pazartesi’den itibaren günde üç kez geçecek çöp kamyonlarına atılmasını istedi.

Günde üç kez toplanacak

‘Daha temiz İzmir için el ele’ başlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan broşürde, esnafın çöp poşetlerini, Atatürk Caddesi’nden (1.Kordon) 13.00-14.00, 16.00-17.00 ve 24.00-02.00 saatleri arasında geçen çöp kamyonlarına atması gerektiği bilgisi yer alıyor. Bilgilendirme metninde, çöplerin dükkanların önüne bırakılmaması ve çöp kamyonun geçtiği zaman çıkarılması gerektiği bilgisi dikkat çekiyor. Broşürde ayrıca, katı atıkların kolay parçalanmayan ve sızdırmaz poşetler içinde biriktirilmesi, ambalaj ve yemek atıklarının ayrı poşetlere konulması uyarısı da var.

Yer altında 38 konteyner var

Çöp konteynerleri, Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki bölgede yerin altına alındı. Görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenen uygulama kapsamında özel olarak üretilen 3 metreküp hacmindeki 38 adet konteyner, 17 noktaya yerleştirildi. Kıyı şeridinin estetiğini bozmayacak şekilde tasarlanan konteynerler, kapaklarının pedalla açılması nedeniyle kötü kokunun dışarı çıkmasını engellerken görüntü kirliliğinin de önüne geçiyor.  (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir