• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Almanya`da  Müslüman  Ailelere Ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÖLN- Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığının, Vodafone Vakfının işbirliğiyle,  ülke genelinde yürüttüğü,  ‘Eğitim Cumhuriyeti için Fikirler’ adlı proje yarışmasına,  merkezi  Köln’de bulunan Müslüman  Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi,  katıldığı  ‘Aktif  Müslüman Aileler’ projesiyle, ‘Eğitim Fikri Ödülü’ aldı.

Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan BFmF (Begegnungs und fortbildungzentrum muslimischer Frauen e.V.- BFmF) Müslüman  Kadınlar  Danışma ve Eğitim Merkezi Genel Müdürü Erika Tehisen, bütün davetlilere ve misafirlere teşekkürlerini sunduktan  sonra, mikrofonu  Bayan Prof. Dr. Boss Nünning’e  bıraktı.

Nünning  konuşmasında, derneğin çalışma ve projesine  değindikten sonra, çocukların eğitimi konusunda,  “Çocuğun gelişmesi tek taraflı  olmaz. Bu görev, öğretmen ve anneden sonra, babanın da  görevidir. Baba  da  çocuğun eğitim ve gelişmesinden sorumludur. Çocuklara kesinlikle baskı kurulmaması ve  çocukların  morallerinin her zaman yüksek , psikolojilerinin de her zaman iyi olmasına dikkat edilmesi gerekir.”  şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Almanya Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ­­­­ de programda yaptığı konuşmada, Müslüman  Aileler  Danışma ve Eğitim Merkezini takdir ettiğini  ve  bununla gurur duyduğunu belirterek,  derneğin çalışmalarını takip ettiğini  ve başarılı bulduğunu söyledi.

Başkonsolos Engin çocukların  eğitimi konusunda bayan  Nunning’in  görüşlerine katıldığını belirterek, “Çocukların eğitimi tek taraflı olamaz. Bunun aile ve öğretmen ekseninde olması ve kesinlikle babanın da bu eğitim çerçevesi içinde olması gerekir.Bu bakımdan, bu projede katkıda bulunan ve çocuklarının eğitimiyle ilgilenen babalara teşekkür ederim.” dedi.

Başkonsolos Engin, projede katkısı olan   5 örnek babayı   sahneye davet ederek, teşekkür belgesi verip, her biriyle  kısa bir sohbetten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müslüman  Kadınlar  Danışma ve Eğitim Merkezinin  davetlisi olarak programa katılan  ‘Eğitim Ülkesi için Fikirler’ adlı proje  Temsilcisi  Sibel Sağdıç,  bu Projenin anlam  ve önemi   ile ilgili yaptığı konuşmada, “Biz çocuk iken, bizim zamanımızda böyle projeler ve dernekler yoktu.  Ailelerimiz  zaten bizimle ve derslerimizle ilgilenemiyordu. Şu anda bile yaşadığım şehirde bile, böyle bir çalışma yok. Ve ben  bu Projeyi  harika buluyorum. Artık   şuna inanıyorum  ki, bizler  ve aileler istedikten sonra, bunları yapabilir  ve bu zor gözüken eğitimin üstesinden gelebiliriz.”  ifadelerini kullandı.

Sağdıç, yarışmaya  katılan bin proje  arasından  52’sinin  seçilip ‘Eğitim Fikri’ ödülüne layık görüldüğünü  belirterek, bunların arasında   Müslüman  Kadınlar  Danışma ve Eğitim Merkezini görmekten mutluluk duyduğunu  dile getirdikten sonra  ödülünü takdim etti.  (Mehmet Kurt-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir