• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hayatını kaybeden maden işçisinin hikâyesi yürekleri burktu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak'ta meydana gelen kömür ocağı göçüklerinde hayatını kaybeden işçilerin çaresizliği ve hayat hikâyeleri yürekleri dağlıyor. Dağkonak (Nerex) köyündeki özel bir kömür ocağında çalışırken göçük altında kalarak hayatını kaybeden Musa Seven, gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Yakınları tarafından taziyeler kabul edilirken maden işçisi 8 çocuk babası Seven'in hayat hikâyesi ise yürekleri burktu.

 

Seven'in 16 yaşındaki oğlu Adnan Seven, babasının hasta haliyle çalıştığını belirterek, "Hasta olduğu için çalışmasını istemiyorduk. Bizim çalışmaması için yaptığımız tüm girişimlere rağmen, çalışması gerektiğini söylüyordu. 'Benim 6 çocuğum okuyor, onlara bakmak için çalışmam lazım.' diyordu" şeklinde konuştu.

 

Belde meydanında kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden Adnan Seven, babasının bel fıtığı olmasına rağmen kendilerini okutmak için çalışmaya devam ettiğini belirterek şunları söyledi:  "Babam ölmeden birkaç gün önce kendisine Soma ve Şırnak'ta meydana gelen göçük facialarından bahsettim. Kömür ocağında çalışmayı bırakıp başka bir iş bulmasını söyledim. Fakat o, 'Siz 8 kardeşsiniz, 6'nız okuyor ben sizi okutmak için çalışmak zorundayım' diyordu."

 

Babasının ölümünden sonra ailesine kendisinin bakmak zorunda olduğunu dile getiren Seven, "Babam çalışmayı çok severdi. Bayramlar ve Cuma günleri haricinde hep çalışırdı..Yardımsever bir insandı. Kimseye 'yok 'diyemiyordu.120 metre derinlikte kömür ocağında çalışarak bizleri geçindiriyordu. Ben 16 yaşındayım, babam öldükten sonra artık kardeşlerime bakmak zorundayım. Onlara artık babalık da yapacağım. Bütün yük omuzlarıma bindi."şeklinde konuştu. (İLKHA)     

Bu haberler de ilginizi çekebilir