• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Çocuğu Kaçırılan Anneleri BDP Görmezden Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK tarafından çocukları dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na doğru yürüyüş gerçekleştirerek basın açıklamasında bulundu.

“Biji aşiti serhıldana dayikan” (Yaşasın Barış ve Annelerin başkaldırışı) yazılı döviz ve “Anneyiz haklıyız, hakkımızı istiyoruz” sloganları eşliğinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na doğru yürüyen anneler Belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

“BDP sessiz kalmaya devam ediyor”

Oturma eylemi düzenleyen anneler adına basın açıklamasını okuyan Süreyya Toklar, BDP’li yetkililerin kendilerini görmezden geldiğini söyledi.

BDP’ye seslenen Toklar, “Bu sürecin içindeki tarafa seslenebilmek adına tarafsız bir yere, Dağkapı Meydanı’na gittik. Herkes yanımıza geldi yalnız BDP yetkilileri hâlâ bu çığlığımıza sessiz kalmaya devam ediyor. Biz de yüreği yanan anneler olarak BDP’ye bir daha sesleniyoruz. BDP elini taşın altına koysun ve bizim çığlımızı, barış sesimizi duysun.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın da aileleri görmezden geldiğini söyleyen Toklar, “Özellikle Gültan Kışanak’a sesleniyorum. Bir defa bile derdimizi dinlemedi. Sesimizi duymadı.” dedi.

(Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir