• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
"Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu öğrencileri ile gerçekleştirilen ve 4 gün süren “Lider Çocuk Tarım Kampı” programının ilk gününde Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen kampın öneminden değinerek bu tür etkinliklerin öğrencilerin hayatlarında önemli kazanımlar oluşturacağını söyledi.

Toplantının devamında personel tarafından öğrencilere, “Tarımın Önemi” ve “Ülkemizdeki Tarımın Durumu” ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

21 öğrencinin katıldığı kampta uygulamalı olarak süs bitkisi ekimi yapılarak, organik ürünlerin yetiştirildiği Ekotepe’ye teknik gezi düzenlendi.

Programın 2. ve 3. günlerinde Türkiye’de hayvancılık, hayvan sevgisi ve hayvanları koruma hakkında bilgiler verildi. Ardından Güney Binicilik işletmesinde ata bindirilen öğrenciler, keyifli dakikalar geçirdiler. Daha sonra özel bir piliç işletmesine gidilerek yumurtaların paketlenmesi gösterildi. Burada öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programın son gününde ise güvenilir gıda, sağlıklı yaşam ve gelişim döneminde süt tüketiminin önemi konuları anlatılarak, süt İşletmesine gezi düzenlendi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir