• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Hayvanları koruma kanun tasarısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - HAYTAP Bitlis temsilcisi Dr. Damla Şahin, TBMM Çevre Komisyonunda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısıyla, on binlerce hayvanın ölüme gönderileceğini, sahipsiz kedi ve köpeklerin de deney işkencesine yollanacağını ileri sürerek tasarıya tepki gösterdi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında, STK’lara görüş sorulmasına rağmen, kendilerine iletilen tüm görüşlerin yok sayıldığı ve Komisyon toplantısına katılan STK temsilcilerinin Komisyon Başkanı tarafından susturulduğu iddiasında bulunuldu.

Sonuna kadar hayvan haklarının savunulacağı belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Sayın Başbakan tarafından durdurulan ilk yasa tasarısında yer alan ve on binlerce köpeğin öldürülmesi demek olan adı ‘Doğal Park’ olan tecrit kamplarının adı bu kez, ‘Besleme Noktaları’ olarak değiştirildi.

Biz hayvan hakları savunucuları biliyoruz ki, besleme noktaları adı altında yine hayvanlar toplanacak, açlık ve ölüme gönderilecektir. Osmanlının son döneminde İstanbul'da 50 bin köpek, İngilizler istiyor diye "Hayırsız Adaya" gönderilerek ölüme mahkum edilmişti. Bu yasa tasarısı kanunlaşırsa, yüzyılın '2.’inci Hayırsız Ada katliamı' yaşanacaktır.”

Dr. Şahin, Türkiye'de hayvan deneylerinin gerçek anlamda bilimsel araştırma için değil, üniversite mensuplarına ‘Akademik Kariyer’ sağlamak için hayvanlara uygulanan bir işkence olduğunu savundu.

Çıkarılan yasa tasarısına karşı oldukları belirtilen basın açıklamasında, “Bizler, fareleri, tavşanları, bu işkenceden kurtarmaya çalışırken, Orman Su İşleri Bakanlığı çıkardığı ‘Deney Yönetmeliği’ ile deney yapılmasının yolunu açtı.

Hatta bizim sahipsiz kedi ve köpeklerimiz, bu yönetmelik ve yasa ile deneylerde kullanılmak üzere aynı zamanda ihraç da edilebilecek. Petshoplarda kedi-köpek satışı yasaklanmasına rağmen, üretimin kontrol altına alınmasına yönelik hiç bir tedbir taslakta yoktur.

Bu durumda, kedi ve köpekler merdiven altlarında ve denetlenmeden, ruhsatsız üretim çiftliklerinde gözden uzak daha kötü şartlarda üretilmeye devam edecektir.” denildi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir