• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Bisiklet teknolojiye yenildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Eskilerin gözde karne hediyesi bisiklet, teknolojiye yenik düştü. Geleneksel karne hediyesinin başında yer alan bisiklet, teknolojinin ilerlemesiyle yerini telefon, tablet ve laptop gibi elektronik cihazlara devretti.

Çocukların teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu tür ürünlere yöneldiğini belirten bisiklet dükkânı işletmecisi Mehmet Güner, “Önceleri öğrencilerin karne hediyesi mutlaka bisikletti. İyi not alan öğrenciler anne ve babalarından ısrarla bisiklet isterlerdi. Son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ile birlikte öğrenciler, ailelerinden hediye olarak artık bisiklet yerine elektronik cihazlar istiyorlar. Bu ise ister istemez satışlarımıza yansıyor.”dedi.

Öğrencilerin karne hediyesi olarak daha çok teknolojik ürünlerini tercih ettiğini söyleyen Güner;  “Öğrencilerin öncelikli tercihleri; tablet, notebook, laptop ve akıllı telefonlar oldu. Şu an kısmen de olsa yine bisiklet satıyoruz. Fakat satışların eskisi gibi diyemeyiz. Bisiklet eskiden öncelikli tercih edilen hediye oluyordu. Şu anda durum böyle değil. Karne dönemleri eskileri gibi bizim bisiklet satışımız olmuyor.”şeklinde konuştu.

Şu an bisiklet fiyatlarının gayet uygun olduğunu ifade eden Güner; “Yeni karne alan öğrencilerimize, uygun fiyatlarla sattığımız bisikletleri tercih etmelerini öneriyoruz.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir