• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Amerika Ekonomisi İsrail’e Teslim Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Amerikan yönetiminin bir süredir terör devleti İsrail’in uygulamalarına yönelik ortaya koymaya çalıştığı söylenen cılız muhalefetin hiçbir karşılığının olmadığı, senatodan geçen bir kararla bir kez daha görüldü.

Yahudi asıllı Janet Yellen’in yönetiminde olan Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) başkan yardımcılığı koltuğuna da İsrail Merkez Bankası eski Başkanı Stanley Fischer getirildi. ABD Senatosu’nda yapılan oylamada Fischer, 24 ret oyuna karşılık 63 kabul oyu ile Birleşik Devletler’in en yetkili ikinci mali otoritesi oldu.

ATAMA BİLDERBERG’DE KARARLAŞTIRILDI

Geçen ay FED’in yönetim kurulu üyeliğine seçilen 70 yaşındaki Fischer, 2005 ile 2013 yılları arasında İsrail Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapmıştı. Görevlendirmenin, geçtiğimiz ay Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen Bilderberg toplantısının hemen arkasından gelmesi ayrıca dikkat çekti. Finans ağırlıklı bir gündemle toplandığı bilinen son Bilderberg toplantısına, istihbarat servislerinin başkanlarının yanı sıra FED, Dünya Bankası ve IMF başkanları da katılmıştı.

Amerikan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına getirilen Fischer, İsrail Merkez Bankası başkanlığı görevinden önce de sırasıyla Citigroup, IMF, Dünya Bankası, MIT ve Chicago Üniversitesi’nde görevlerde bulunmuş bir isim. Piyasalara müdahaleci bir isim olarak bilinen Fischer’in Siyonist İsrail ve emperyalist batılı güçler lehine yoğun para politikaları uygulayacağı; politikalarının arasında büyük altyapı yatırımları söz konusu olan Türkiye’nin bu yatırımlarının finansmanını zor duruma düşürmek gibi görevlerinin de bulunduğu belirtiliyor.

yeni akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir