• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğretmenlere "Oyunla Sınıf Yönetimi" konferansı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da “Oyunla Sınıf Yönetimi” konferansında Kişisel Gelişim Uzmanı Serkan Ekmen tarafından öğretmenlere etkili iletişim ve verimli yönetimi anlattı.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen “Oyunla Sınıf Yönetimi” konferansına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Konferans 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda gerçekleşen etkinliklerden derlenen kısa film gösterisinin ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik’in açılış konuşmasıyla başladı.

Çelik, “Öğretmenlik, toplumlarda her zaman için yeri ve değeri izah edilemeyecek kadar çok önemli bir meslektir. Eğitimin öneminin arttığı ve eğitim olanaklarının hızla geliştiği günümüzde, öğretmenin değeri bir kat daha artmıştır. Öğretmen, çocukların zekâsını açan, ufkunu geliştiren ve onların ruhuna ışık tutan bir kişi olduğu kadar, içinde yaşadığı toplumu da aydınlatma ve geliştirme görevi yapmaktadır. Öğretmenlik, belli alanlardaki bilgi ve tecrübeyi, genç nesillere aktarma sanatıdır.” dedi.

Toplum hayatına uyum sağlama ve kişilik kazanmanın iyi bir eğitim sayesinde olacağını söyleyen Çelik, “Etkili öğretim, akılla birlikte yüreği de vermektir. Bir içtenliktir. Öğrenciyi sadece iyi öğrenmesi konusunda motive etmek değil, aynı zamanda onların nasıl öğrenmeleri gerektiğini ve bu yolda ne gibi yöntemlere gereksinimleri olduğunu göstermeyi de kapsar. Etkili öğretim, kıdemli öğretmenlerle yeni öğretmenler arasında takım ruhunun teşvik edilmesi, mesleki gelişime katkı gibi meslektaş birlikteliğini desteklemek açısından aktif bir danışmanlık da gerektirir.” ifadelerini kullandı.

Konferans Çelik’in konuşmasının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Serkan Ekmen’in “Oyunla Sınıf Yönetimi” konusunu sunumuyla devam etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir