• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de halk KKKA hastalığına karşı bilgilendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı olan farkındalığı arttırmak amacıyla il merkezi ve ilçelerinde toplu halk eğitimleri, din görevlileri ve muhtar eğitimleri, okul eğitimleri ile birlikte sağlık personeli eğitimleri veriyor.

Verilen eğitimler hakkında bilgi veren Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Haziran ayı içerisinde 4 adet pozitif tanı almış hastanın bulunduğunu ifade etti.

Pozitif tanı alan yerleşim yerlerinde ivedi olarak Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube yetkililerinin yönlendirildiğini belirten Söyiler, "Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından hasta takipleri yapılmakta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bilgi verilerek yerleşim yerlerinde hayvan ilaçlaması yapılarak risk faktörlerinin minimum düzeye indirilmesi için kurumlar arası işbirliği yapılmaktadır." dedi.

İl genelinde 568 yardımcı sağlık personeline eğitim verildiğini belirten Söyiler, "2012 ve 2013 yıllarında pozitif tanı alan yerleşim yerlerine öncelik verilmesi şartı ile toplu halk eğitimleri yapılmış, bu eğitimlerde KKKA bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgiler verilmiş, verilen eğitimlerde 68 yerleşim yerine ulaşılarak toplamda 29 bin 370 kişiye eğitim verilmiştir. Kurumlar arası işbirliği ile yürütülmesi istenen okul eğitimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından merkez ve ilçelerde Bakanlığımız tarafından hazırlanan eğitim sunumundan faydalanılarak yürütülmüş, yürütülen eğitimlerde yüzde 85 oranında 2013-2014 eğitim öğretim dönemi sona ermeden KKKA açısından bilgilendirme eğitimleri yapılmıştır. Mevsimsel olarak KKKA açısından riskin devam etmesinden dolayı müdürlüğümüz olarak eğitim çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir