• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Silopi Ovası'nda buğday hasadı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cudi Dağı bölgesinde bulunan bereketli toprakların buğday hasadı başladı. Döver-biçerlerle yapılan buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürürken, çiftçiler verimin güzel geçtiğini söyledi.

6 bin hektarlık alana sahip olan Silopi Ovası, yılların en fazla bereketli günlerini yaşıyor. Bugünlerde Ova’da onlarca döver biçerler buğday tarlalarını biçerken, elde edilen buğday kamyonlarla buğday ambarlarına gönderiliyor. Ova’da sıcaklığın 40 derecenin üstünde olduğu görülürken, çiftçiler biran evvel tarla hasadının bitmesini bekliyor.

Bu sene buğday hasadının çok verimli geçtiğini söyleyen çiftçi Mehmet Sait Yeşilyurt,“Bu sene hasat güzeldir. İyi geçiyor. Bizim ki suludur, sulu tarlaların verimi iyidir. Ama kuru tarlaların verimi biraz azdır. Son zamanlarda çiftçilik daha iyiye gidiyor. Şuanda çiftçiler daha bilinçleniyor. Daha çok bakım yapıyoruz. Normal şuanda çiftçilik iyi gidiyor. Bu sene buğday ektik, yerine ikinci ürün olarak mısır ekeceğiz. Bir de başka bir kısmını pamuk ekiyoruz. Buğdayı senenin 10. ayında ekiyoruz. Ondan sonra diğer senenin 2. 3. ayında ilaçlıyoruz. Ondan sonra su veriyoruz. Ondan sonra 6. ayda biçiyoruz.” diye konuştu.

Batman’dan Silopi Ovası’na döver-biçerlerle çalışmaya geldiklerini söyleyen Kadri Uras ise, burada çalıştıkları için memnun olduğunu söyledi.

Uras, “Batman’dan buraya gelmişiz. Buğday biçiyoruz. İşlerimiz iyi gidiyor. İşimizden memnunuz. Hem kuru buğdayı hem de sulu buğdayı biçiyoruz. Sulu buğdayın verimi daha fazladır.” dedi. (Abit Dündar –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir