• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hepatit B ile mücadele komisyonu kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de Hepatit B ile ilişkili mevcut durumu eksiksiz ve doğru veriler ile değerlendirmek ve bu enfeksiyonla mücadelenin hedeflerini saptamak, bir yol haritası oluşturmak amacıyla “Mardin Hepatit B ile Mücadele Komisyonu” kuruldu.

Komisyon; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Artuklu Üniversitesi, Mardin Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği’nden oluşuyor.

Bir yıl sürmesi planlanan projenin startı bugün Mardin Artuklu Üniversitesi Koçaklar Toplantı Salonu’nda 14.00 ile16.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek toplantı ile verilecek.

Toplantıda kampanya tanıtımı ve yol haritasının sunumu ile birlikte BUHASDER (Bulaşıcı Hastalıklar Derneği) Başkanı Doç. Dr. Şükran Köse’nin de Hepatit B ile ilgili bir sunum yapacağı öğrenildi.

Toplantıya aryıca Eczacılar Odası, Esnaf-Sanatkarlar Odası, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile Halk Eğitim Merkezleri temsilcileri ve Toplum Sağlığı Merkezleri temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hepatit B tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunudur. Hepatit B enfeksiyonu kronikleşerek siroz ya da karaciğer kanseri gibi daha ciddi hastalıklara yol açabilir; kişisel ve toplumsal problemlere ve ciddi ekonomik kayıplara neden olur. Ülkemizde 3 milyon kişinin Hepatit B virüsü ile enfekte olduğu tahmin edilmektedir. Hasta yoğunluğuna baktığımızda ilimizin de içinde yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi, ülkemizde en çok hasta sayısına sahip olan bölgedir. Bu hastalığın henüz bulaşmadığı kişilere bulaşmasının önlenmesi, hasta olan kişilerin ise teşhis ve tedavisi büyük önem taşımaktadır. Hepatit B ile mücadelede enfeksiyon ile ilgili toplumsal farkındalık yaratılması, mevcut tanı ve tedavi imkanlarının en verimli şekilde kullanılması, tedaviye ihtiyacı olanların bu olanaklardan eşit olarak yararlanması ve yeni kaynaklar sağlanması esastır.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir