• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğretmenler Artık 3 Ay Tatil Yapamayacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - TRT Haber`e konuk olan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmenlerin 3 ayın tamamında tatil yapmayacaklarını belirterek, "İhtiyaç duydukları kadar tatil için zaman ayıracağız ama onun dışında bir eğitim programı yapacağız. En az 1 ay süre ile öğretmenlerimizi eğitime tabii tutacağız. Onun için de hazırlık yapıyoruz" dedi.

 

Bakan Dinçer, Ağustos ayında alınan 11 bin öğretmene yönelik yapılan eğitimi hatırlatarak," bu sayede yaz dönemlerinde yapılacak eğitim programları ile alakalı bir alt yapı da oluşturmaya çalıştıklarını" söyledi.

 

"Eğer Saygınlık Kazanacaksak Böyle Olması Gerekir"
Dinçer, Öğretmen yeterliliklerini tespit etmeyi planladıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: "Bu bazen yanlışlıkla performans diye tabir ediliyor. Bu yanlış bir kavram, biz öğretmenlerin performansını tespit etmeyeceğiz. Böyle bir çalışmamız ve çabamız olmayacak. Ama öğretmenin yeterliliğini ve öğretmenin geliştirilmesini esas alacağız. Öğretmenin mevcut başarısını tespit ettikten sonra, o alandaki ideal yapıyı göreceğiz, aradaki mesafeyi kapatacak bir eğitim programı mutlaka düzenleyeceğiz. Yaz aylarında öğretmenlerimiz üç ay boyunca tatil yapmayacaklar. Eğer saygınlık kazanacaksak, bunun da böyle olması gerektiğini onlar da kabullenmeliler."

 

"Öğretmenlerin Üç Ay Tatil Yapmalarına Paydos Zili"
Dinçer. "Öğretmenlerin üç ayın tamamında tatil yapmayacaklarını altını çizerek, "Belki ihtiyaç duydukları kadar tatil için zaman ayıracağız ama onun dışında yine bütün masraflarına bakanlığımızın katlandığı bir eğitim programı yapacağız. En az bir ay süre ile öğretmenlerimizi eğitime tabii tutacağız. Onun için de hazırlık yapıyoruz" dedi.

 

Bu program ile, "Her öğretmeni değişik illere, tatil beldelerine taşıyarak yapmayacaklarını" ifade eden Dinçer, "Herkesi kendi ilinde, kendi ilçesinde, bu programa dâhil edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir