• DOLAR 34.157
  • EURO 37.908
  • ALTIN 2916.651
  • ...
Batman Bilge-Der Topluma 3 Hafize Daha Kazandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaptığı eğitim faaliyetleriyle bölge ve Batman halkının takdirini kazanan Bilge Eğitim Derneği (Bilge-Der), hafızlıklarını bitiren üç kız için özel bir program düzenledi.

Birçok alanda yaptığı manevi eğitim çalışmalarıyla genç nesillere ışık olan, onları Kur’an’ın ahlakı, edep ve adabıyla buluşturmada büyük başarılara imza atan Bilge-Der, İslam ümmetine üç Hafize daha kazandırdı. Daha öncede yaptığı hizmetlerle yüzlerce âlime ve onlarca kızın Hafize olmasını sağlayan Bilge-Der, hafızlıklarını bitiren üç kız için dernek merkezinde üye ve gönüllülerinin katılımıyla bir program düzenledi.

Programda Bilge Eğitim Derneği adına Kur’an hafızı ve eğitimcisi Zeynep Kavan bir konuşma yaptı.

Kavan, “Bundan öncede 15 Hafize bacımız hafızlıklarını bitirip bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği sınava katılarak başarılı bir şekilde hafızlık belgelerini aldılar. Bugün bu kervana üç bacımız daha katılarak sayılarını 18’e çıkardılar. Rabbimize hamd olsun. Bugünde bizi bir araya getiren bu anlamlı etkinlik kararlılığın, Allah’a dayanmışlığın, samimiyetin, fedakârlığın bir neticesi ve ilahi yardımın bir göstergesidir. Evet, İlahi yardım dedik, çünkü bu işleri bizim gibi zayıf, kuvvetsiz ve imkânsızlıklar içerisinde bocalayanların yapacağı ve başaracağı işler değildir. Hizmetlerimizin tümünde rabbimizin yardımını, rahmetini ve fazlını çok açık bir şekilde görebiliyoruz.” dedi.

“Kur’an Hafızı olmak büyük bir şereftir”

Hafizelerin sevinçlerine ortak olmak için bir araya geldiklerini belirten Kavan, “Rabbimize şükürler olsun bugün burada Hafize olmuş üç bacımızın başarılarını kutlamak, tebrik etmek ve sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Bizler Bilge Der camiası olarak bu sevinci dördüncü kezdir yaşıyoruz. Bu başarılar Müslüman toplumumuzun tüm bireylerini ve Kur’an âşıklarını heyecanlandırdığını biliyoruz. Ümmete Hafizeler kazandırmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.  Bu hizmette katkısı olan herkese buradan teşekkürlerimi arz ediyorum. Kur’an Hafızı olmak büyük bir şereftir.  Sevgili peygamberimiz şerefli hadislerinde şöyle buyurmuşlardır; ‘Dünyada çocuğuna Kur`an-ı Kerîm`i öğreten kimseye, kıyamet günü cennette bir taç giydirilir ki, cennet ehli onu, bu taç ile, (bu şahıs) çocuğuna dünyada Kur`an-ı Kerîm`i öğreten (kimse) diye tanıyacaklardır.” Bizler de bu bahtiyar anne babaları tebrik ediyoruz ve kendilerini kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Fedakâr hocalarımızla çıkar beklemeden hizmet ettik”

Hayırlı işlerin her zaman bir bedelinin olduğunu ifade eden Kavan, “Bu kardeşlerimizin birazda eğitim süreçlerinden bahsetmek istiyorum. Evet, bizler Hafize olmuş kardeşlerimizle beraber eğitim sürecinde ne günler geçirdiğimizi ancak Allah bilir. Gün geldi beraber ağladık, gün geldi yorulduk yapamayız dedik, bazen anne, baba özlemi, gurbet acısı. Bazen şeytan, nefis ve dünyanın çekiciliği Kur’an ile aramıza girmeye çalıştılar. Ama her seferinde ya Allah bismillah deyip tekrar yola koyulduk. Kendilerini Kur’an’a adamış hizmet sevdalısı hoca bacılarımızla, fedakâr ablalarımızla hiçbir maddi çıkar beklemeden hizmete devam ettik. Tüm bunlar her zaman hizmet kervanında yerini kalmış, hizmetin hiç bir aşamasından geri kalmamış, fakirliği, muhaceratı iliklerine kadar hissetmiş, en zor ve acılı günlerde dahi ben buradayım deyip dik durmuş, Allah demekten geri kalmamış sabırkeş bacılarımızın bir eseridir.” diye konuştu.

Kur’an Hafizelerine seslenen Kavan, “Ey Kur’an-ı zihinlerine nakşeden kardeşlerim! Bu cehalet ve karanlıklar içerisinde yolunu şaşırmış toplumda,  İslam’ın sesi ve sancağı sizinle yükselecek, Kur’an-ın nuru sizinle ivme kazanacak, ilahi mesaj sizin ellerinizle yayılacaktır. Allah’ı unutmuş, kitabıyla tüm bağlarını kesmiş nesiller sizin hizmetlerinizle hayat bulacak ve kendine gelecektir.” dedi.

“Allah’ın dinine, kitabına hizmet edenler aziz olmuşlardır”

Konuşmasının devamında Kavan, “Allah sizlere Kur’an-a hizmet etmeyi nasip etmekle şerefli kılmıştır. Allah’ın dinine, kitabına hizmet edenler aziz olmuşlardır. Cenabı Allah’ın hidayet hediyesine tabi olanlar necat ehli olmuş, Allah’ın rahmetine ve ebedi cennetlerine ermişlerdir. Ebedi yurtların sakinleri olma şerefine nail olmuşlardır. Kendinizi küçük ve basit insanlar olarak görmeyin. Yüklendiğiniz dava, yaptığınız hizmet ve verdiğiniz mücadele Kur’an-ın satırlarına ve sürelerine övgüyle konu olmuş büyüklüktedir. Toplum içerisinde sizler İslam’ı temsil eden, Kur’an vitrininde sergilenen numunelersiniz. Kur’an’ın tüm güzelliklerini hayatınıza aksettirme göreviyle memur olduğunuzu hatırlatmak isterim. Zaman Kur’an-ı zihinlere, gönüllere ve hayatımızın her noktasına nakşetme, saflarımızı sıklaştırma, hizmet alanında yardımlaşma zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

Hafızlıklarını bitiren Büşra Ayata, Şüheda Kaya ve Firdevs Yazgil son derslerini vererek Hafize oldular.

Program okunan ilahiler ve şiirler ile devam etti. Ardından program Hafize Safiye Şanlı`nın okuduğu duayla son buldu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir