• DOLAR 34.229
  • EURO 37.921
  • ALTIN 2913.841
  • ...
"Hırka-i Şerif'in yeri Veysel Karani beldesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına, Hz. Muhammed (s.a.v)’in, çok sevdiği Hz. Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif’in Veysel Karani Beldesine getirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Kına, “Hırka-i Şerif’in ana vatanı Veysel Karani Beldesidir. Bu konuda belediye ile birlikte ortak hareket edip,  gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya başlayacağız. Kutsal emanetler yâd edildiği yerlerde bulundurulmalıdır. Bilindiği üzeri Hırka-i Şerif,  Efendimiz'den (sas) Veysel Karani Hazretleri'ne kalan hırka ile Veysel Karani'nin kuşağı ve takkesi, Hırka-i Şerif Camii'nde ziyaret ediliyor. Ayrıca Hırka-i Şerif Camii'nin bahçesindeki vakıf binasında Peygamber Efendimizin gömleği ve ayakkabısı korunuyor.  Hırka-i Şerif Veysel Karani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yere getirilmelidir.” diye konuştu.

Dernek olarak aktif çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kına, yakın zaman içinde basacakları broşürlerle, Hz. Veysel Karani’yi daha iyi anlamak ve anlatmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Misafirlerle yakından ilgilenen Veysel Karani Belediyesi Başkan vekili Hayrettin Kınay ise, beldenin tanıtımını yapmak için kurum olarak yakın zaman içinde projeler geliştireceklerini ve bunun için gerekli alt yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Yeni kurulmasına rağmen yaptığı çalışmalarıyla gündeme gelen Veysel Karani Derneğinin yönetimi, bazı sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla Hz. Veysel Karani Hazretlerinin türbesini ziyaret ettiler.

Ziyarette Veysel Karani Belediye Başkan vekili Hayrettin Kınay ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. Veysel Karani Dernek Başkanı Mustafa Kına’nın organize ettiği ziyaret programında davetliler önce Şeyh Osman türbesini ardından Hz. Veysel Karani Hazretlerinin türbesini ziyaret eden davetliler, burada ikindi namazını kılıp bol bol dua ettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir