• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Günebakış Gazetesi yazarları bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep medyasında yeni bir soluk olan “insani ve İslami bakış açısı” sloganıyla günlük yayın hayatına devam eden Gaziantep Günebakış Gazetesi, erkek ve bayan yazarları ile bir araya geldi.

İki ayrı oturum şeklinde düzenlenen programda Günebakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ökkeş Korkmaz açılış konuşması yaptı. İslam’ da medyanın önemine değinen Korkmaz, “Medyayı bir iyiliği emreden ve kötülüğü yasaklayan araç olarak kullanmalıyız” dedi.

Programda basın ve medyanın önemine değinen Günebakış Gazetesi İmtiyaz sahibi Yusuf Kiraz ise Müslümanların kendilerini ifade etmek amacıyla her türlü yayın organlarından yararlanması gerektiğini söyledi.

“Değerlerimizden taviz vermeyeceğiz”

"Medyanın toplumdaki yeri ve önemi çok önemlidir. Kitle iletişim araçları hayatın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır” diyen Kiraz, “Basın ve medya, insani ve İslami bir çizgide hareket ederse topluma bir şeyler katabilir. Medya toplumun maslahatını düşünen ve haberleri çarpıtmadan toplumsal duyarlılık ile yayın hayatına devam ederse o medya organından faydalanılır. Bizler yayın hayatımızda her ne kadar yeni bir soluk olsak da belki zamanla bazı zorluklar ile karşılaşabiliriz. Ama şunu bilelim ki, bizler hiçbir zaman değerlerimizden taviz vermeyerek Allah’ın izni ile yayın hayatımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yazılarımızda vasat olmalıyız”

Her bir yazarın kendisini iyiliği emreden ve kötülüğü yasaklayan bir davetçi olarak görmesi gerektiğini söyleyen Kiraz, “Allah’a hamdolsun ki bize kalemle yazı yazmayı öğretti. Bizler de Allah’ın bu yazma kabiliyetini Allah yolunda kullanmalıyız. Yazdığımız yazılar ile topluma önemli katkıda bulunmalıyız. Yazılarımızda vasat olmalıyız. Yazdıklarımız yaşadıklarımız ile bir olmalıdır. Unutmayalım ki bir gazetede köşe yazarı olmak büyük bir sorumluluğu gerektirir.” şeklinde konuştu.

Program soru cevap bölümünden sonra sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir