• DOLAR 34.183
  • EURO 37.841
  • ALTIN 2922.948
  • ...
Ramazan ayı için hazırlık yapmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ramazan ayına iki haftadan kısa bir süre kaldı.  Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Kerbela Şanlı Hoca, yaz mevsimine denk gelen Ramazanın kolay geçmesi için bazı tavsiyelerde bulundu.

Sünnet oruçları tutarak, akraba ziyaretlerinde bulunarak ve bunun gibi iyilikler yapılarak Ramazan ayına hazırlanmak gerektiğini vurgulayan Şanlı, bu ibadetlerin her zaman yapılması gerektiğini de ifade etti.

Müslüman’ın, bütün yıl boyunca Allah’ın emrini yerine getirmekle sorumlu olduğuna dikkat çeken Şanlı, “Ramazan ayı geldiğinde bir yandan ibadete hazırlanıyoruz diğer yandan da bazı ibadetleri yapmıyoruz. Bir Müslüman kardeşimizle veya aile ve akrabalarımızla konuşmuyoruz. Onları ziyaret etmeyerek ihmal ediyoruz. Bunlar, birbirine zıt şeylerdir.  Bunlardan ilk önce yapılması gereken, Allah’ın dinini okuyup öğrenmek daha sonra da bunları hayatımızda uygulamaktır. Mübarek gecelerde ise bol bol ibadet edip Allah’tan af dilemek gerekir. Bunlar, Ramazan ayına hazırlık için yapılır.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir