• DOLAR 34.251
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2929.072
  • ...
Batman Üniversitesinde mezuniyet töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesi 2013 – 2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.Üniversitenin Merkez Konferans Salonunda yapılan törene, Vali Azmi Çelik, il defterdarı Mecit Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, İşadamı Necat Nasıroğlu, akademik üyeler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Uluçam mezun öğrencilere seslenerek başarı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı'nın telgrafı okundu

Konuşmalar öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün telgrafı okundu. Cumhurbaşkanı Gül, telgrafında  özetle,“Batman Üniversitesi’nden mezun olarak, hayatında önemli bir aşamayı daha geride bırakan sizleri ve iyi bir eğitim almanız için tüm imkanlarını seferber eden ailelerinizi gönülden tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemiz genç elemanlar kazanıyor”

Daha sonra konuşan Vali Azmi Çelik mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek öğrencileri kutladı.

Bu yıl 6 bin 300 öğrenciden Bin 800 öğrencinin mezun olduğunu belirten Uluçam,“Bugün bizim mutlu günümüz. Üniversitemizde eğitim-öğretimini sürdüren 6 bin 300 öğrencimizden Bin 800’ü mezun oluyor. Ülkemiz daha bilinçli, daha donanımlı, daha verimli genç elemanlar kazanıyor. Yeni bir hayata, daha doğrusu hayatın yeni bir dönemine ‘merhaba’ demek üzeresiniz. Dersler, stres dolu sınavlar, notlar hep geride kaldı. Artık bir bakıma özgürsünüz. Artık sizin de bir üniversite diplomanız var. Hayata daha cesur, daha kararlı ve daha umutlu bakacaksınız. Mezun olduğunuz ilk hafta, içinizde bir boşluk hissedeceksiniz. Belki bu bir müddet devam edecek. Ama asıl hayatın, kendinizle yüzleştiğiniz anda başladığını göreceksiniz. İşte o zaman kişiliğiniz ve birikiminizle baş başa kalarak yeni hayatta kulvar belirlemeye koyulacaksınız. Şu küçülen dünyada, milyonlarca gencin arasında bir iş sahibi olabilmek gerçekten zorlaştı. Ama birikiminiz, donanımınız sağlamsa, endişe edecek bir şey yok. Hemen olmasa bile, birileri sizi de görecek ve değerlendirecek. Gireceğiniz kamu veya özel sektöre yapacağınız katkılar, keşifler, sizi bir adım daha öne çıkaracak, öz güveniniz artarken, başkaları ile işbirliği yapmaktan, ortak bilince ulaşmaktan mutluluk duyacaksınız. Sizin başarınız, bizim başarımız olacaktır. Çünkü Üniversitelerin başarısı, mezun ettiği öğrencilerin sayısı ile değil, işe girip üreten, eğiten, yöneten ve her konuda başarılı olanların sayısı ile ölçülmektedir.

                                                                                                                                                      Sevgili Gençler! İş sahibi oluncaya kadar hayal dünyanızı, işe girdikten sonra da ufkunuzu ve hayata bakış açınızı geniş tutunuz. Sizden farklı düşünen ve yaşayan insanlarla diyalog kurmaktan çekinmeyiniz, korkmayınız. Kendinize güveniyorsanız, buna mahal yoktur. Bilenlere danışmayı, karar vermeden ortak akıldan yana tavır koymayı unutmayınız. Mesai arkadaşlarınızla uyumlu, yönetiminiz altındaki personele karşı hoşgörülü ve adil olunuz. Topluma karşı yurttaşlık bilinci içinde yaşamayı bir görev biliniz. Yasa ve kuralların, kişisel yaşama arzularına hoş gelmese bile toplumun huzuru için konulduğunu unutmayınız. Üniversitemizin gelişim aşamasında her türlü desteği ve yardımı esirgemeyen saygıdeğer Bakanlarımıza, iş adamlarımıza; TPAO-Tüpraş Müdürlüklerine ve tüm Batmanlılarla, Batman’da hizmet edenlere, şahsım ve Üniversite yönetimim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Makine Mühendisliği bölümü okul birincisi Rahmi Kaya, yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören, Rektörlük binası önünde öğrencilerin havaya kep atmasıyla son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir