• DOLAR 34.259
  • EURO 37.833
  • ALTIN 2928.986
  • ...
Kızıltepe'de 8 Kuran Hafizesi için merasim düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Merkez Kız Kuran Kursunda hafızlığını bitiren 8 hafize için kına merasimi düzenlendi.

Endüstri Meslek Lisesinin konferans salonunda, kurs hocası Muradiye Erdoğan öncülüğünde  düzenlenen programa, İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, Diyanet Sen Mardin Şube Başkanı Abdülkadir Kurtuluş, Hafızlığı bitiren öğrencilerin aileleri, Kuran Kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. 

Abdülaziz Özgün hocanın okuduğu Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan  programı katılımcılar, sıcak havaya rağmen sonuna  kadar ilgiyle izledi.

Hafizelerin isimleri okunduğu sırada ailelerde  sevinç ve  duygulu anlar yaşadı. Ardından kurs Hocası Erdoğan  tarafından, ilahiler eşliğinde Hafize kızlara kına yakıldı.

Programda, kurs öğrencileri, yakalandığı kanser hastalığını gizleyerek Kuran kursuna kaydını yaptırıp hafızlık yaparken vefat eden  Fatma adlı  bir hafızlık öğrencisinin azmini canlandırdıkları tiyatroyu sahnelendirdikleri sırada, salonda adeta duygu seli yaşanırken, bir çok veli annenin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

“Hafize kız hocasıyla beraber büyür”

Daha sonra Merkez Kız Kuran Kursu Hocası Muradiye Erdoğan, kursun hafızlık çalışması ve program hakkında yaptığı konuşmada, “Çıktığımız bu meşakkatli yolda bizi hiçbir zaman dualarında yalnız bırakmayan sevgili anneler ve babalar, sizlere çok teşekkür ediyorum. Siz değerli ailelerin desteğiyle beraber böyle hayırlı bir hizmeti yaptık. Bu süre zarfında bu hayırlı hizmet için bazen yemedik, içmedik. Hafızlık ilk önce yüzünden okumayla başladı. Allah’ın izniyle 2 yıl içerisinde beraberce ezber yapmaya çalıştık. Ve bugün bunun meyvesini aldık. Benim geldiğim yerde, hafız kızlara ilk önce hocası kınasını yapar. Çünkü Hafize kız hocasıyla beraber büyür. Hocası  da onunla beraber gelişir. Onun için böyle bir program yapmaya karar verdik. İlk önce biraz farklı geldi. Çünkü kimse Hafizelere kına merasimi yapmıyordu. Çünkü kına merasimi gelinlere yapılır.  Tabi biz daha önce de Hafize olan öğrencilerimize  de kına merasimi düzenlemiştik. Bu  da ikincisi oldu. İnşallah ileriki zamanda Hafize olacak öğrencilerimizin, Hafize taçlarını takmak için de başka bir program düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında, “Şimdiki programımızın amacı Taç merasiminden önce böyle hayırlı bir program sunmak ve aileleriyle beraber bu güzel duyguyu tatmaktı. Çünkü bir çok kişi istediği halde hafızlık nasip olmaz. Bu da Allah’ın bir hediyesi. Aslında böyle hayırlı programların her aşaması değerlidir. Onun için hafızlıkla ilgili ne kadar program yapılsa gene de azdır. Ama imkânlar ölçüsünde biz, öğrencilerimizin aileleri ve siz değerli katılımcılarla beraber, ilk önce kına merasimi düzenledik. Daha sonra ileriki bir zamanda Allah nasip ederse Taç merasimini de düzenleyeceğiz inşallah.” dedi.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık ise, hafızlığın önemine değindikten sonra, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve onunla amel edilmesi gerektiğini belirterek, “Peygamber (s.a.v) başkalarından Kuran-ı Kerim’i dinlemeyi çok seviyordu. Birgün yakın arkadaşlarından Abdullah ibni Mesuda derki ‘Ya Abdullah bana kuran okur musun?’ Abdullah ibni Mesut ise, ‘Ya Resulullah Kur’an-ı Kerim size inmiş iken, ben nasıl size okuyayım?’ der. Buna karşı Resulullah (s.a.v) ‘Ben başkasından Kur’an dinlemeyi severim.’ diyor. Resulullah (s.a.v) Veda Hutbesinde, ‘Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız takdirde, yolunuzu şaşırmazsınız. O iki şeyden birincisi Kuran-ı Kerim, ikincisi ise sünnetimdir. Kur’an-ı Kerim kitabullahtır, Allah’ın kitabıdır. Kuran-ı Kerim hablullahtır Allah’ın ipidir. Ona sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Ona sarıldığımız takdirde yolumuzu şaşırmayız. Kur’an’ı Kerim urvetül vüskadır. Yani asla kırılmayan sağlam kulptur. Halk ile batılı ayıran Furkan’dır. Dünya hayatının imtihan, ahirette de sorgu ve suali hatırlatan zikirdir. Kuran-ı Kerim Resulullah’ın (s.a.v.) en büyük mucizesidir.Biz de elimizden geldiği kadar Kur’an-ı Kerim-i okuyup onunla amel etmeyi ve çocuklarımızı onunla süslemeliyiz. Özellikle anne ve babalar, çocuklarınızı hafızlığa ve Kur’an kurslarına gönderin. Çünkü bizim için kalacak tek kalıcı bir miras, hayırlı bir evlattır.” şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir