• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Sağlık çalışanlarından taşeron protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Sağlık çalışanları adına Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Özalevli’nin okuduğu açıklama Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Poliklinikler önünde yapıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği ile Türk Diş Hekimleri Birliği’nin de destek verdiği açıklamada Prof. Özalevli, Soma’da yaşanan maden faciasını hatırlatarak, “Soma’da resmi rakamlara göre 301 maden emekçisinin hayatını kaybettiği büyük işçi kıyımının üzerinden bir ay geçti. Bir kez daha gördük, sermayenin sınırsız kar hırsı işçilerin kanıyla, canıyla palazlanıyor. Bir kez daha gördük, sınırsız kar hırsı taşeron düzeniyle katmerleniyor.” dedi.

Taşeron sisteminin çalışma hayatının kanayan bir yarası haline dönüştüğünü ifade eden Prof. Özalevli, “Yıllardır inşaatlarda, tersanelerde gün be gün gelen iş kazaları haberleri ve son olarak Soma’da her birimizi yasa boğan 301 insanımızın hayatına mal olan katliam itirazımızın ve tespitimizin haklılığını bizlere gösterdi.” ifadelerini kullandı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir