• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Bingöl provokasyon olaylarının içine çekilmeye çalışılıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl merkezde dün gece 22.00 sıralarında yüzü maskeli bir grup, Beşyol mevkii Yeni, Mirzan ve Bahçelievler mahallerinin girişlerini kapatıp, lastik yaktı. Mahalle halkı, olay çıkararak etrafa saldıran göstericilere sert tepki gösterdi.

Burada polise ve çevredeki araçlara taş yağdıran grup, adeta çatışma çıkartmak için provokatif girişimlerde bulundu. Olaylara tepki gösteren halk ise, “Bingöl’ü bilinçli bir şekilde eylemlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Yeter artık, huzurumuzu kaçırmasınlar” diyerek tepki gösterdiler.

Bingöl’de provokasyon girişimi sabah başladı

Gündüz saatlerinde Alperen Ocakları ile BDPliler arasında çıkan gerginlik sonrası gece de olaylar çıktı. Yüzü maskeli göstericiler, Beşyol mevkii Yeni, Mirzan ve Bahçelievler mahallerinin girişlerinde yol kesip, lastik yaktılar.

Burada PKK ve Öcalan lehine slogan atan grup, daha sonra polise taş ve havai fişekle saldırdı. Rastgele atılan taşlar yüzünden çevredeki araç ve dükkânların camları kırıldı.

TOMA’larla eylemcilere müdahale eden polis, eylemcilere gaz bombası attı. Gaz bombasından dolayı mahalle halkı da etkilenirken olaylar sonrası esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kaldı.

“Yeter artık! Huzurumuzu kaçırmasınlar”

Polis müdahalesi sonrası sokak aralarına kaçarak eylemleri farklı adreslere taşıma gayretinde olan eylemcilere halk, tepki gösterdi.

Yaşananlardan rahatsızlık duyan halk, çocuklarının can güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi. Eylemlerin bilinçli bir şekilde Yeni mahallede yapıldığına dikkat çektiler. Olay çıkartmak isteyen grupların çoğunlukla tanınmayan kişiler olduklarını vurgulayan mahalle sakinleri, gün içerisinde yaşanan olayın da çirkin bir provokasyon olduğunu dile getirdiler.

Bu tür eylemlerle halkın huzurunun bozulmaya çalışıldığına vurgu yapan mahalle halkı, “Son yıllarda bugüne kadar hiç yaşanmamış olaylar Bingöl’de cereyan ediyor. Özellikle son aylarda Bingöl’ü bilinçli bir şekilde eylemlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Yeter artık! Huzurumuzu kaçırmasınlar” diyerek, sert tepki verdiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir